Home ReviewsAlbum Reviews HOFFMAN – EP1 (HOFFMAN)

HOFFMAN – EP1 (HOFFMAN)

by Jan Van Coppenolle

In 2019 won HOFFMAN de finale van Sound Track in Antwerpen. De 19-jarige Maurice Luijten brengt dankzij deze flinke duw de single Apophenia uit in de zomer van 2020.

Zijn liefde voor cinematografie is onmiskenbaar. De man studeert aan Sint-Lukas in Brussel en volgt er de opleiding Film, de lockdown bracht hij door met het maken van passend beeldmateriaal bij zijn muziek. Een luisterbeurt van debuut EP1 levert je een soundtrack op van soms griezelig donkere electronica die zowel de dansvloer als een interstellaire sonde kan vullen.

De eerste drie tracks doen heimwee krijgen naar eens stevig tussen een hoop lijven heen en weer gegooid te worden, om dan uit te hijgen bij de echo’s van een vreemde machine. Nieuwe single ki tu e is een samenwerking met Sam De Clercq van bontridders. Het klinkt als trip hop met in de hoofdrol een androïde die als taalmodule een Franse versie van Yolandi Visser geüpload kreeg.

Met Sam maakte Maurice (samen met Nicolas Peeters en Neill De Cock) er opnieuw een video bij. Het vreemde gevoel moet hier niet onderdoen voor waar pakweg een Fever Ray, The Knife of een Scandinavische thriller je al eens mee laten zitten. Voor het slapengaan zal je wel eens extra onder het bed kijken.

De nummers Fun? en Vanishing leiden met industriële mokerslagen en ambient haperingen tot de afsluiter Apophenia. En we wisten het al, dat is een vette schijf. 

HOFFMAN toont op zijn debuut-ep geen eenzijdige textuur… Er zou wel eens veel meer verborgen kunnen liggen.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More