Home ReviewsAlbum Reviews HAVIKS NEST – The Light

HAVIKS NEST – The Light

by Nel Mertens

Als er op 25/12 een kerstnummer ontluikt van Haviks Nest, brengt dat – zélfs met een titel als The Light – duisternis. Qua sound dan toch, want de boodschap van Haviks Nest straalt, net als het bijhorende artwork, dat hij bij elke muzikale creatie zelf ook maakt.

“Een kerstfeestje na een nachtje clubben, voor het licht van het eeuwige bestaan”, voegt de Gentse solo-artiest Bart Henri A. Leus er aan toe. Waarop een ritualistisch donkergruizige soundscape, verzwaard door sterk aangehouden diepdoffe ritmes, stilaan openbloeit met hoopvolle lichtpunten in dubby achtergrondsounds, pianoklanken en saxofoon.

Zijn stem klinkt sober en aangetast door emoties, wanneer we ons door zijn woorden laten verrassen.

“You Will Find
You ‘ll Be Blind
For Some Time

Don’t Be Blind
You Better Shine
You ‘re With Me

Don’t Be Blind
Try To Shine”

Dramatiek wordt toegevoegd naar het eind toe, wanneer de saxofoon huilt en aanleunt tegen de knappe verzuchtingen op mondharmonica. Adembenemend mooi, in een verwarrend einde, smelt de track 5 minuten lang uit in een waaiend geluid. In ruisende golven met een snijdende boventoon, die onze hartslag uit zijn ritme brengt en ons stuurloos achterlaat.

Een afterparty van maar liefst bijna 36 minuten die ons de perfecte soundtrack aanlevert om in een geïsoleerde anonimiteit te verdwijnen.

The Light is digitaal verschenen.

Facebook / Bandcamp

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More