Home ReviewsAlbum Reviews HARRY CHRISTELIS – Nurture The Child / Challenge The Adult (Clonmell Jazz Social)

HARRY CHRISTELIS – Nurture The Child / Challenge The Adult (Clonmell Jazz Social)

by Patrick Bruneel

Op het pas onder de doopvont gehouden label Clonmell Jazz Social mag Harry Christelis als eerste een album vol hedendaagse jazz uitbrengen. Hij bracht eerder een fraai duet met Pedro Velasco (Scribbling) uit, waarop beide gitaristen ingetogen aan het tokkelen gingen en jazz met folk en wat drones met elkaar wisten te vermengen.

Voor Nurture The Child / Challenge The Adult kiest Londenaar Christelis voor een eerder traditionele bezetting om jazz te spelen die net buiten de lijntjes kleurt. Behalve hemzelf op elektrische gitaar horen we Andrea Di Biase (onder meer Dugong) op contrabas, Dave Storey op drums en op trompet Christos Stylianides. Die laatste neemt het op zich om de negen nummers volledig te domineren.

De vier leden van het kwartet zijn allen gerenommeerde namen binnen het Londense jazzcircuit en laten dat op deze cd duidelijk merken. Zelf vinden we de dominantie van de trompet net een beetje te overheersend om echt te kunnen genieten van het samenspel.

Clonmell Jazz Social
Harry Christelis / BANDCAMP

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More