Home ReviewsAlbum Reviews H. HAWKLINE – Milk For Flowers (Heavenly Recordings)

H. HAWKLINE – Milk For Flowers (Heavenly Recordings)

by Hans Verhoeven

Promoteksten: ze blijven een bron van amusement. Want de platenfirma laat met graagte weten dat de lp die eraan zit te komen, de vijfde al, werkelijk de aller-allerbeste aller tijden is. Vergeet de vier vorige. Brol.

Enfin, dit gezegd en geschreven zijnde; het gaat over H. Hawkline en die komt uit Wales en zegt vriendelijk goeiedag. De lp waarover we het hadden, zijn vijfde dus, is er nu en klinkt net als de single (die een mens hoort te kennen) en die meteen ook de titelsong is, tamelijk fantastisch. Zou de platenfirma voor één keer gelijk kunnen hebben?

En de rest klinkt eigenlijk ook zo; tamelijk fantastisch. Er zit nogal wat van The Kinks in en dan zeker in Plastic Man wat géén cover is van het gelijknamige nummer van hen. Maar er zit veel Ray Davies in H. Hawkline. De stem. Het door een raam staan staren en daar uren later nog staan terwijl buiten de wereld ook maar doorgaat, eindeloos en hopeloos en draaien maar. En je afvragen waarom.

Suppression Street: weer eens The Kinks. I Need Him: meer van dat en evenzeer meer van hetzelfde. Denver… zijn we hier nu naar een parodie aan het luisteren of hoe zit dat?
Nee, want je kan een groep als The Kinks niet nadoen zonder door de mand te vallen en dat doet Hawkline nergens. Dit zijn volwassen songs met een gelukzalige dosis kinderlijkheid in hen.

Athens At Night is te vermijden. Te elektronisch. Te poppy. Hij kan beter en doet dat dan ook in Like You Do. Piano en stem en wat geroffel in de achtergrond. “I wanna die happy” klinkt het dan weer, zeer plechtig, in Mostly en het tegendeel had zelfs ons verbaasd. Maar het is tijd om af te sluiten, luiken dicht en de kat veilig binnen. Wat Hawkline in stijl doet met Empty Room: stil en rustiek en zo mooi dat zelfs slechte mensen er beter van gaan worden of wat slechte mensen dan ook mogen doen; ons niet gelaten. Zolang H. Hawkline ons maar niet laat voor wat wij zijn; een bende zagen die nu evenwel en vrijwel niks te zagen hebben.

Op 21 maart staat hij in het Koninklijk Circus te wachten op jullie komst. Tickets te verkrijgen via de gekende adressen. En hebben jullie nu nog iets te zagen?

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More