Home ReviewsAlbum Reviews FENNE LILY – Big Picture (Dead Oceans/Konkurrent)

FENNE LILY – Big Picture (Dead Oceans/Konkurrent)

by Bart Verlent

In 2018 debuteerde de Britse folkpop singer-songwriter Fenne Lily met het album On Hold dat ze opnam met John Parish (PJ Harvey). Op die plaat zingt ze, net als op het tweede album BREACH, over de pijn van retrospectie en het afscheid nemen van een voorbije liefde.

Op deze derde langspeler Big Picture doet ze precies het tegenoverstelde. Alle songs op de nieuwe plaat gaan over hoe ze samen met haar partner aan hun relatie werkt. De songs zijn geschreven in haar flat in Bristol, maar ondertussen woont ze in New York en is de plaat daar ook opgenomen met producer Brad Cook (Waxahatchee, Kevin Morby, Snail Mail).

© Fenne Lily

Heeft de verhuis en de andere tekstuele aanpak ook gevolgen voor sound van Fenne? Een beetje, de nummers klinken vooral een stuk warmer dan voorheen. Er wordt op deze plaat ook gewerkt met een breder klankenpalet en Lily klinkt veel gemoedelijker en rustiger. Het lijkt of ze haar plekje in de wereld gevonden heeft en ze zo haar beste plaat tot nu toe aflevert.

Op het album staan tien straffe, ingetogen songs die tot in de details perfect klinken. De scherpere kantjes die we in het verleden altijd wel ontwaarden, zijn nu wel allemaal mooi afgevijld. Nog steeds zijn de songs gebouwd op knappe, sprankelende gitaarmelodieën en Lily zingt, zoals altijd, de sterren van de hemel.

Big Picture is zeker en vast een van de mooiste platen van 2023. Op 24 april stelt Fenne Lily deze zalige plaat voor in de AB Club in Brussel.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More