Home ReviewsAlbum Reviews EXHAUST DRONE – Drifter (Original Soundtrack From The Animated Short)

EXHAUST DRONE – Drifter (Original Soundtrack From The Animated Short)

by Bert Geurts

Exhaust Drone is een experimenteel, elektronisch muziekduo uit Hasselt, bestaande uit Wannes Kolf (Oubys) en Frédéric Soete, dat we uit eigenzinnige behoefte en wegens ondergewaardeerd in de picture willen zetten.

Reeds in 2022 leverden ze de soundtrack voor de prijzen-winnende geanimeerde kortfilm Drifter, geregisseerd door Joost Jansen, maar ze bleven ondanks de officiële release eind ’23 van de radar. Wij, als ondersteunend medium voor Belgische artiesten, voelden ons alsnog verplicht om dit bijzonder album aan jullie voor te stellen.

Alle 12 tracks werden live opgenomen als single-take improvisaties waarbij de muzikanten door eenvoud een puur en intens klankenpalet creëerden.

De dromerige speelsheid op Broken Circle en Drifter Theme laten filmische visuals horen uit de stal van synth-iconen Vangelis en Air. Tracks als Drift en Godtalks zijn dan weer zeer etherisch en minimalistisch. Planet Run, The One Being en Liquids stellen tenslotte dreigende, desolate landschappen voor die de luisteraar enkel maar meer doet verlangen om de bijhorende beelden te bekijken.

De beperkte vinyluitgave van de soundtrack is trouwens een uniek grafisch pareltje.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More