Home ReviewsAlbum Reviews EMMA BALE – 3.2 (Warner)

EMMA BALE – 3.2 (Warner)

by Kris Van den Bossche

Tien jaar geleden stond ze na The Voice Kids al op het podium van het Sportpaleis als opener voor Clouseau en had ze hits met Run (Lost Frequencies Radio Edit) en Fortune Cookie (ft. Milow). Ze zat met Bert Ostyn en Geike Arnaert in Liefde Voor Muziek (VTM – 2021).  Ze is nog maar 24 en toch heeft Emma Bale er al een hele carrière opzitten.

3.2 is het tweede luik van een triptiek van ep’s met telkens vier nummers, uit bij major Warner. Bale timmert eigenzinnig aan de nieuwe versie drie van zichzelf en kiest niet zomaar voor de weg van de minste weerstand. Voor deze nummers werkte ze samen met Willem Ardui (blackwave.) en Nina Sampermans (Ravell, co-writer met Hooverphonic).

Lips Like Wine is sloom en loungy, sober gearrangeerd met een frisse gitaarprogressie en meerstemmige vocalen. Amour Rodéo, in het Frans, gaat verder op dezelfde vibe. Met blazers deze keer. Opvallend hoe beide tracks ruimte laten en de zang vooraan plaatsen.

Ogen Dicht doet het dan weer in het Nederlands. Eigenaardig genoeg klinkt de stem van Emma in dit nummer jonger dan in de andere tracks. Nog steeds een lounge-sfeer, maar nu met een duidelijkere dansbeat eronder en toch intiem in de oren gezongen, zoals de tekst met de Ogen Dicht vraagt.

Orange Tree sluit opnieuw meer aan bij de eerste twee tracks, met de blazers, een relaxte sfeer en verzorgde vocals en meerstemmige backing vocals.

Als we moeten kiezen uit de Emma Bale in het NL/FR/EN, dan kiezen we met de ogen dicht voor de Nederlandstalige versie, ook op de vorige 3.1 ep. Het meest uitgesproken eigen geluid vinden we hier terug en het authentieke verhaal in de teksten komt beter uit de verf in de taal van ons moeder. En met haar actuele frisse lounge-soul-pop onderscheidt ze zich beter in het segment van de Nederlandstalige pop dan in de Engelstalige pop, waar haar songs in overaanbod dreigen te verdrinken.  Emma Bale timmert eigenzinnig verder aan haar eigen pad. We komen haar wel nog tegen.

Naast een videoclip voor de single Ogen Dicht komt op 28 juni ook een bijhorende kortfilm rond de ep uit.

Er staan al concerten op de planning in het Wintercircus Gent (21/11) en Het Depot Leuven (29/11).

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More