Home ReviewsAlbum Reviews ELIAS – Kaiku (Unday Records)

ELIAS – Kaiku (Unday Records)

by Pieter Walcarius

Wie af en toe eens een concert meepikt zal zeker en vast Elias Devoldere al eens aan het werk gezien hebben als drummer bij bands als Nordmann, Sumi, Hypochristmutreefuzz of H A S T. Dat Elias niet alleen de percussie beheerst laat hij horen in zijn solodebuut Kaiku waarop hij bijna alle instrumenten zelf inspeelde, zang incluis.

Kaiku opent met Achilles waar we meteen worden meegezogen door Elias’ hypnotiserende stem. We maken een filmische trip waarin de drum en gitaren dromerig aanvoelen en elkaar versterken. Bewegende beelden flitsen door ons hoofd als we Elias “I am completely fearless” horen zingen. De track voelt onbevreesd aan en kent een boeiende opbouw met meerdere atmosferische episodes. Een sterke opener die naar meer smaakt.

En dat krijgen we ook in Parasites, onze favoriete track van de ep. Je hoort duidelijk de invloed van de bands waar de Gentenaar in speelt maar Elias weet er op een bijzondere wijze iets eigen en unieks van te maken. De song balanceert tussen dreampop en postrock en kent een mooie, verrassende overgang op het einde van het nummer.

© Yaqine Hamzaoui

De nummers South en Day 2 hebben beide op hun eigen manier iets mysterieus en intrigerends waardoor de stem van Elias verslavend werkt. De rol van de drums leveren op elke song op de ep een meerwaarde. Dat is uiteraard niet verwonderlijk aangezien Elias een uitstekende drummer is.

Het laatste nummer Tide heeft misschien een iets te lange inleiding maar gaat wel mooi over in een song waar alle instrumenten en zang een warm geheel vormen en krachtig eindigen.

Dinsdag kon je nog genieten van Elias’ optreden tijdens de Unday Label Night op Boomtown waar zijn zweverige en tintelende muziek ons beroerde. Hij werd live bijgestaan door Dries Geusens (Nordmann), Jesse Maes (Mooneye) en Cyriel Vandenabeele (Sumi). Het was misschien niet de ideale setting voor deze band maar ze hebben zeker en vast heel wat harten veroverd waaronder het onze.

https://eliasdevoldere.bandcamp.com/releases

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More