Home ReviewsAlbum Reviews DON KAPOT – Hooligan

DON KAPOT – Hooligan

by Bert Geurts

Het debuutalbum Hooligan van het Brusselse powerjazztrio Don Kapot laat ons een opvallende mix horen van energieke ritmes overgoten met een groovy, doch eclectische jazzsaus.

Openingsnummer Chinese Cows zet meteen de toon: de schreeuwende sax roept de luisteraar tot aandacht met een verrassend, haast rockend vervolg dat ons alleen maar doet snakken naar meer. Dat krijgen we vooral bij Hooligan, lekkere groovy baslijnen en een indrukwekkend ritmegeluid, dat ons aan Get The Blessing doet denken.

Verrassen doen ze ons alleszins, Whononogono begint als een aangenaam verhaal bij het haardvuur maar verandert al snel in een eclectische noiseclimax.

De hoofdrol in dit verhaal gaat ongetwijfeld naar de baritonsaxofonist Viktor Perdieus, die zijn technische kwaliteiten in Pentatonitis B en TV botviert waarbij het strakke bas- en drumspel soms wat op de achtergrond wordt gezet.

Don Kapot heeft veel in hun mars om de Belgische muziekscene op zijn kop te zetten en vooral live zullen ze hopelijk vele potten en hoofden breken. 

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More