Home ReviewsAlbum Reviews DOCTOR EXPLOSION – Superioridad Moral

DOCTOR EXPLOSION – Superioridad Moral

by Patrick Bruneel

Al een tijdje digitaal uit maar door de wachtrijen bij de perserijen nu pas te verkrijgen is het nieuwe album van het Spaanse (Gijon) Doctor Explosion.

De garagerockers zijn actief sinds 1988, brachten hun eerste lp uit in 1992 en het enige overgebleven originele lid Jorge Muñoz-Cobo pookt nu het vuur, na meer dan een decennium radiostilte, weer op.

Hij werkte in alle rust gedurende zes jaar om zijn band meteen weer op de kaart te zetten. Geen trio meer maar voor het eerst een kwartet blijft de band zijn eigen geluid trouw. Dat betekent dat de teksten nog steeds in hun moedertaal door de boxen knallen, die we mits wat uitleg kunnen duiden als duikend in persoonlijke en sociale thema’s, waaronder gendergerelateerde issues (Dress Like A Woman).

Het is wel even wennen net omdat ze in het Spaans zingen, maar dat lukt snel. De liedjes zelf klinken namelijk heel aanstekelijk en meer hoeft dat soms niet te zijn.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More