Home ReviewsAlbum Reviews DARREN MCCLURE – Slow Up, Speed Town

DARREN MCCLURE – Slow Up, Speed Town

by Bart Verlent

Darren McClure is afkomstig uit Noord-Ierland maar woont al een tijdje in Japan. Sinds 2019 maakt hij muziek waarin hij zich focust op textuur, ruimte en atmosfeer. McClure zoekt een balans tussen drone en meer minimaal, abstracte ambient. Op zijn debuutalbum A Mere Fraction ging hij op ontdekkingstocht tussen het gevoel voor tijd en plaats. Elke song was gemaakt ronde geluiden die gelinkt zijn aan het geheugen van de opname. Voor dit nieuwe album ging hij inspiratie halen bij de traagheid en de stilstand.

© Darren McClure

Op de zes tracks op dit album heeft McClure zich minder gefocust op de details waardoor het wat meer wazige songs zijn die klinken als verre onduidelijke geluiden die gedragen worden door de wind. Die geluiden bevatten verborgen berichten. Het is vooral muziek om bij te onthaasten, elke track bestaat in het moment.

Dat alles klinkt wat mysterieus en dat is het album ook. Elke song wordt gebouwd rond een monotone klank die langzaamaan begint te evolueren. Dat terwijl er op de achtergrond subtiele soundscapes de nummers iets meer inkleuren. Het geheel klinkt vrij intens, krachtig en sfeervol.

Voor de één zullen de stukken van Darren McClure serieus op zijn zenuwen werken voor de ander is dit heel boeiend. Wij hebben ons in elk geval geen moment verveeld tijdens de beluistering van Slow Up Speed Down elke track is een boeiend pareltje van subtiliteit en fijngevoeligheid.

BANDCAMP

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More