Home ReviewsAlbum Reviews CLAN OF XYMOX – X-Odus (Trisol Records / Metropolis Records)

CLAN OF XYMOX – X-Odus (Trisol Records / Metropolis Records)

by Nel Mertens


De Nederlandse roots van wavewizzard Ronny Moorings blijven ons binden aan zijn electro-/ gothicband Clan of Xymox, ondertussen verkast naar het donkere muziekwalhalla Berlijn. Na veertig jaar is de band nog steeds wereldwijd geliefd en te vinden op podia over de hele wereld.

Sinds 1984 is de band actief en dat blijven ze, want we mogen sinds vorige week nieuw werk van hen beluisteren. Er werden twee nummers gereleased, op hun ep X-Odus, als voorloper van hun aankomende, 18de studioalbum Exodus.

“Er is simpelweg geen andere manier dan al zijn verdriet, woede en weltschmerz in zijn treurige muziek te laten bloeden. Niet omdat de wereld noodzakelijkerwijs een betere plek zal zijn, maar simpelweg omdat dit voor hem de enige manier is om om te gaan met de wrede waanzin die ook wel bekend staat als het dagelijks leven”, luidt de uitleg bij het album met apocalyptische titel.

Onder het motto “dansen naar de afgrond (maar we dansen tenminste)”, weerklinken twee tracks op de ep X-Odus, in tragische elegantie.

De titeltrack X-Odus klinkt met zijn morbide tristesse begeesterend, bijna angstaanjagend. We krijgen ze in zijn originele versie, maar ook in remixen van Traitrs, Curse Mackey, Jesus Complex en Principe Valiente.

Het tweede nummer zal niet op het Exodus-album verschijnen en is dus exclusief te beluisteren op deze release. Suffer klinkt gedreven, met melancholie die ijl huilt langs een zacht stuwend ritme. Naast de singleversie krijgen we ook remixen door The Bellwether Syndicate, Sine en de Johan van Staal/ Ronny Moorings Versus A.I. Remix.

Negen nummers om te koesteren in duisternis op de digitaal verschenen ep X-Odus… in afwachting van de volledige Exodus, die op 7 juni digitaal, op cd en op vinyl verschijnt bij Trisol Records en Metropolis Records.

Facebook Bandcamp

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More