Home ReviewsAlbum Reviews CHANTAL ACDA & THE ATLANTIC DRIFTERS – Silently Held (Challenge Records)

CHANTAL ACDA & THE ATLANTIC DRIFTERS – Silently Held (Challenge Records)

by Bart Verlent

Chantal Acda wou van het album Saturday Moon eigenlijk een soloplaat maken maar uiteindelijk heeft ze tal van gasten uitgenodigd om deze prachtige langspeler mee in te kleuren. Sinds haar debuutplaat Let Your Hands Be My Guide (die vorig jaar zijn tiende verjaardag vierde) liet Acda zich omringen door talentvolle mensen die haar composities rijker maken. Dat deed ze ook bij Silently Held en voor het eerst kreeg haar band een naam: The Atlantic Drifters.

© Chantal Acda

De ‘band’ bestaat uit: Bill Frisell, Thomas Morgan, Colin Stetson, Shahzad Ismaily, Kurt Van Herck, Joachim Badenhorst, Jozef Dumoulin en haar vaste begeleiders Eric Thielemans en Niels Van Heertum. Dit komend najaar gaat Chantal met haar project op tournee met een sextet dat zal bestaan uit Thielemans, Ismaily, Morgan, Kevin Hays en Frans Van Isacker.

Al nodigde Acda verschillende jazzklasbakken uit toch is dit een echt Chantal Acda album geworden met subtiele, warme arrangementen, die de stem van stem van Chantal mooi ondersteunen. Het is een plaat die ons doet denken aan het sfeervolle werk van David Sylvian en de Scandinavische jazz artiesten van het ECM label.

Het is ook een echte groepsplaat, elke muzikant levert een eigen, unieke bijdrage aan de nummers. Van begin tot eind is het genieten van al het moois dat voorbij komt. We zijn ondertussen gewoon dat de platen van Chantal aanvoelen als een zalvende trip maar op de nieuwe heeft ze zichzelf – samen met haar muzikanten – toch weer overklast.

Silently Held is de perfecte titel voor deze magisch mooie plaat die we koesteren.

Je kan Chantal Acda & The Atlantic Drifters live aan het werk zien op:

26/09 – De Roma, Antwerpen
27/09 – Bozar, Brussel
29/09 – Ha Concerts, Gent

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More