Home ReviewsAlbum Reviews BOOMBOX EXPERIMENTS – Boombox Experiments (Eigen Beheer)

BOOMBOX EXPERIMENTS – Boombox Experiments (Eigen Beheer)

by Bootsie Butsenzeller

Een Antwerps collectief dat elektronische muziek ten gehore brengt maar daarvoor geen computers maar echte instrumenten gebruikt, zo verzekeren ze ons. We vragen ons echter af of dat in de studio bij het opnemen van hun net verschenen ep ook zo was.

Hoe het ook zij, de vlag dekt zeker de lading, uit de boombox schallen voornamelijk instrumentale hiphop en breakbeats gelardeerd met synths en stemsamples. Single Cleo trok alvast onze aandacht door z’n groovy chille en dromerige karakter. Dat is ook Lefto niet ontgaan want die zorgde al voor airplay in z’n show op StuBru. Ulysses draagt dan weer de grootstad vibe in zich met z’n wahwah synth en een oriëntaals aandoende melodie, de stemsamples die niet verder komen dan een clichématige ‘check check’ hadden voor ons niet gehoeven. Uit hetzelfde Noord-Afrikaanse vaatje wordt getapt in Ritmica.

Bubblebeat brengt ons ook wat de titel aangeeft, een Wobble-bas die drijft op een beat die weggelopen lijkt uit Aphex Twins Windowlicker, jammer van de offbeat reggae akkoorden en arpeggio’s die irritante kermisdeunen als roet in het eten mikken.

Ook op Ted Talk worden de hiphop cliché’s iets te hoog opgestapeld naar onze smaak. De zacht zoemende synthpad en begeleidende gitaar in afsluiter Pointless zijn dan weer net helemaal niet pointless en kunnen zo op een ZOOL. plaat, voor ons dus het hoogtepunt van deze ep.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More