Home ReviewsAlbum Reviews BE IRVING – Gap Ra (Green L.F.ant Music)

BE IRVING – Gap Ra (Green L.F.ant Music)

by Bart Verlent

Het Antwerpse viertal Be Irving behoort zeker tot het lijstje absolute Belgische topbands waar nauwelijks iemand van gehoord heeft. De band bestaat al sinds 2015, bracht twee straffe ep’s uit en belandde in 2020 in de finale van Humo’s Rock Rally. Kijk je echter in hun kalender, dan zie je dat ze sinds hun deelname aan de Rock Rally niet meer op een podium stonden. Spijtig.

Hopelijk brengt hun debuutalbum daar verandering in. Want Gap Ra is wederom een sublieme plaat.

© Be Irving

Elf sterke nummers fonkelen met brede, warme arrangementen en de straffe, unieke zang van Frederik De Clerq, die zowel in de hoogte als in de laagte loepzuiver klinkt. Zelf noemen ze hun sound een mix van Damon Albarn, Beach House, alt-J en Sparklehorse. Het resultaat is een overtuigend eigen geluid dat telkens weer imponeert.

Dit viertal weet hoe ze een straffe song met veel variatie moet opbouwen. Elke track is tot in het detail afgewerkt, ze streven naar perfectie zonder de ziel van het nummer te verliezen. Het is ronduit onmogelijk om favoriete nummers aan te duiden want de plaat is een verzameling van ijzersterke songs die allemaal even overweldigend zijn.

Momenteel is het album enkel verkrijgbaar via de digitale kanalen maar op 22 april (Record Store Day) verschijnt de langspeler op vinyl.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More