Home ReviewsAlbum Reviews BDRMM – I Don’t Know (Rock Action Records/PIAS)

BDRMM – I Don’t Know (Rock Action Records/PIAS)

by Bart Verlent

Het vierkoppige BDRMM (spreek uit als bedroom) bestaat sinds 2018, in het corona-jaar 2020 kwam hun debuutplaat uit. In thuisland Engeland werden deze shoegazers met lof overladen maar buiten de landgrenzen geraakten ze helaas niet bekend. Vorig jaar mochten ze mee als voorprogramma tijdens de Europese toer van Mogwai, en dit jaar verschjijnt hun tweede langspeler. Die komen ze in het najaar voorstellen in ons land.

© BDRMM

BDRMM laat zich graag beïnvloeden door het geluid van Radiohead tot My Bloody Valentine, van The Cure tot Brain Eno, zelfs klassiek componist Erik Satie staat hoog in hun lijstje van invloeden. We kunnen hen er dan ook niet van verdenken een ordinaire shoegazeband te zijn die zomaar een muur opbouwen van galmende gitaren.

Ze gaan graag dieper en avontuurlijker te werk. Ze trokken daarom de studio in met producer Alex Greaves, die ook al samenwerkte met Working Men’s Club en Bo Ningen. Hij zorgde er mee voor dat ze niet in het typische shoegazestraatje belandden.

Op de debuutplaat hoorden we nog een lading 80’s shoegaze-invloeden; op de nieuwe bewandelt het kwartet uit Hull en Leeds meer haar eigen pad en komen ze zo met een fris en eigentijds shoegaze-geluid. Er wordt geflirt met dromerige soundscapes die perfect tot hun recht komen, zeker in het instrumentale Advertisement One.

Af en toe komt er nog eens een wal of sound van gitaren voorbij, maar die klinkt veel subtieler dan we gewoon zijn van heel wat shoegaze bands. Het album bevat dan ook acht ijzersterke songs met een uniek straf geluid.

Na het beluisteren van deze topplaat zijn we helemaal getriggerd om de heren live aan het werk te zien. Op 17 oktober staat BRDMM in de Cactus Club in Brugge en op 19 oktober in Trix in Antwerpen.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More