Home ReviewsAlbum Reviews BAM! TRIO – One (MainCoon Records)

BAM! TRIO – One (MainCoon Records)

by Björn Comhaire

Voor er synthesizers waren, was er het Hammond orgel. Een soort van elektrische piano met een prachtig, heel herkenbaar geluid waarmee je oren en hart warm houdt tijdens koude dagen. Niet alleen heeft het toestel een heerlijke klank, de versterking ervan gebeurde door middel van een ‘Leslie speaker’. In die luidspreker zat een ronddraaiend onderdeel waarmee je het geluid snel of traag kon laten aanzwellen en wegsterven. Zalig!

Waarom vertellen we dit? Omdat dit geweldig toestel de spil is waarrond BAM! Trio roteert. Bastien Jeunieaux (gitaar), Arnaud Cabay (drums) en Maxime Moyaerts (Hammond) vonden elkaar een jaar of vier geleden door hun gemeenschappelijke fascinatie voor het mythische instrument. In 2020 releaseten ze drie singles die je nu ook kan horen op hun debuutalbum One.

© BAM! Trio

One is ruim 40 minuten gedigitaliseerd zondagochtendgevoel van de beste soort. Veel BAM! horen we niet maar dat kan ons niet deren! Van Icarus tot Les Abyssales is het genieten van de machtige Hammond maar evengoed van het meesterlijk accurate gitaarspel van Jeunieaux en de onderkoelde drums van Cabay.

Groovy, swingend, warmhartig en met het jazzhart op de juiste plaats laat BAM! Trio ons wegdromen naar een wereld waarin we samen hand in hand door velden vol kleurrijke bloemen huppelen. “The fields are alive to the sound of BAM! Trio…”

Sommige nummers klinken vaag bekend in de oren zoals Power Sundae waarvan we zeker zijn dat we dat melodietje al eerder gehoord hebben, alleen weten we niet meer waar of wanneer. Maar wat maakt het uit als je trommelvliezen door rustgevend warme geluidsgolven gemasseerd worden tot je hersengolven eruit zien als de golfslag aan een Caraïbisch strand op een windstille dag. James, voor ons nog een piña colada en neem zelf ook iets!

Je kan BAM! Trio volg jaar live aan het werk zien op:

15/01 – JazzStation, Brussel
26/02 – L’An Vert, Luik
11/03 – Sounds Jazz Club, Brussel
12/05 – Theatre Marni, Brussel

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More