Home ReviewsAlbum Reviews ATTO SEGUENTE – Following Figures (Dirty Beach/Sac Recordings)

ATTO SEGUENTE – Following Figures (Dirty Beach/Sac Recordings)

by Bart Verlent

Atto Seguente is het alter ego van de Italiaanse electromuzikant Andrea Vernillo. Hij liet zich serieus beïnvloeden door Radiohead (vooral de experimentele kant van Thom Yorke en co), Apparat, Björk en Aphex Twin. We kunnen het rijtje nog aanvullen met Bon Iver want die invloed is toch ook wel te horen op zijn debuutplaat Following Figures.

© Atto Seguente

Vernillo neemt ons op dit debuut mee naar zijn bijzondere wereld vol donkere soundscapes waar hij af en toe zijn dromerige zang op legde. Het is een heel unieke wereld met muziek waar geen label op te kleven is. De sfeervolle geluiden en breakbeats lijken weggelopen uit een futuristische film.

Langs de ene kant is zijn stem en de meeste soundscapes heel rustgevend maar de beats zorgen ervoor dat die rust wordt verstoord. We worden van de ene tegenstrijdigheid naar de andere gekatapulteerd. Dat maakt het natuurlijk allemaal heel boeiend. Het is ook een zeer intense luisterervaring want deze muziek vraagt al onze aandacht.

De debuutplaat van Atto Seguente is één van de boeiendste platen die we de laatste tijd gehoord hebben. Met zo’n avontuurlijke sound debuteren is geen gemakkelijke weg, maar absoluut wel de spannendste weg.

FACEBOOKINSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More