Home ReviewsAlbum Reviews ÃO – Ao Mar (Mayway Records)

ÃO – Ao Mar (Mayway Records)

by Bart Verlent

In 2020 legden zangeres Brenda Corijn en gitarist/keyboardspeler Siebe Chau de basis voor Ão met een naamloze ep op het Antwerpse San-kofa Rhythms Records. Heel vreemd dat die toen niet de aandacht kreeg die ze verdiende. Op die ep hoor je een soort ingetogen versie van wat Ão later zou worden. Een soort unplugged-versie ervan. Met de toevoeging van Jolan Decaestecker op bas en keys en Bert Peyffers op percussie werd het unieke groepsgeluid nog intenser; dat konden al horen op de knappe singles Vazio, Meninas en Avó. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Ão in 2021 een van de winnaars was van Sound Track Vlaams-Brabant.

© Ão

Na een drukke zomer vol festivaloptredens en verschillende keren het voorprogramma te verzorgen van Arsenal (waar Brenda enkele nummers meezong met John Roan) is er nu eindelijk die plaat. De langspeler werd deels opgenomen in Het Depot in Leuven en deels in Portugal. Decaestecker nam de productie voor zijn rekening en Jasper Maekelbergh (Faces On TV, Balthazar, Bazart,…) stond in voor de mix.

Op Ao Mar bevestigt het viertal hun talent met veel overtuiging.

Het is een zwoele, zomerse plaat vol zwoele beats, warme arrangementen en Corijn die de sterren van de hemel zingt. Een plaat vol ijzersterke songs met brede originele arrangementen die compleet on-Belgisch klinkt. Dit is van zo’n hoog niveau dat we van begin tot eind weggeblazen en meegesleurd worden in de zalige vibe die Ão hier neerzet.

We zouden kunnen zeggen dat de singles eruit springen maar dat zou niet juist zijn. Dit is een album met twaalf straffe singles die allemaal aandacht verdienen omdat zo subliem zijn uitgewerkt. Ão streeft de perfectie na en komt daar met deze plaat heel dicht bij in de buurt.

Ao Mar is een topplaat met topgeluid waarin zoveel samenkomt dat het geheel iets magisch heeft. Dit is zo’n album dat nooit zal vervelen en dat bij iedere beluistering meer en meer aan ons blijft kleven.

Ão stelt deze bijzonder mooie plaat voor op:

26/10 – Café Café, Hasselt (try-out)
10/10 – Het Depot, Leuven
16/11 – CC Strombeek, Strombeek
21/11 – Wintercircus, Gent
29/11 – De Roma, Antwerpen
30/11 – Cactus Muziekcentrum, Brugge

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More