Home ReviewsAlbum Reviews AND ALSO THE TREES – Mother-Of-Pearl Moon

AND ALSO THE TREES – Mother-Of-Pearl Moon

by Bart Verlent

Al 45 jaar maken de gebroeders Simon Huw Jones en Justin Jones sfeervolle, warme postpunk onder de naam And Also the Trees. Mother-Of-Pearl Moon is ondertussen al hun zestiende album waarop ze weer nieuwe horizonten ontdekken. Nee, And Also The Trees is geen band die al jaren op safe speelt door zichzelf alsmaar te herhalen. De songs op de nieuwe plaat ontstonden tijdens de covid periode uit elektrische gitaar improvisaties. Later zijn ze dan aangevuld met de stem van Simon Huw Jones, piano, klarinet, percussie, autoharp en de Moog synth. Er wordt weer dus uitgepakt met avontuurlijke songs en arrangementen.

We worden ondergedompeld in de donkere onderbuik van het Engelse landleven met elektrische gitaren die klinken als mandolines, donkere jazz ritmes en af en toe een klezmer vibe. Simon Huw Jones is een geboren verteller die met passie zijn songs brengt met zijn doorleefde stem.

Dit gaat veel verder dan postpunk/gothic en dat maakt And Also The Trees al jarenlang zo uniek. De band zou eigenlijk ook liefhebbers van de muziek van Nick Cave en Tindersticks kunnen bekoren.

Mother-Of-Pearl Moon is een album vol prachtige songs die een veel breder publiek zouden kunnen boeien. Maar blijkbaar zit de band anno 2024 nog steeds in het duistere underground vakje terwijl hun liedjes zo boeiend en divers zijn en elk genre overstijgen. Wie de kans grijpt om deze pracht plaat tot zich te nemen zal de magie van And Also The Trees zeker ontdekken.

De Engelse band komt Mother-Of-Pearl Moon voorstellen op 2 april in La Nef De L’eglise Notre Dame D’harscamp in Namen. Toch bijzonder dat geen “grotere” zaal interesse had om deze postpunklegendes een plaats te geven op hun podium.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More