Home ReviewsAlbum Reviews ALPS. – S/T (PIAS)

ALPS. – S/T (PIAS)

by Bart Verlent

De zeskoppige band Alps. debuteerde in 2018 met de straffe single Unfold waarmee de Antwerpse band een knap visitekaartje afleverde. We moesten een jaar wachten op de opvolger Filastin waarop Alps. bevestigde dat ze echt wel een eigen indrukwekkende sound hadden. Vreemd genoeg was het daarna weer een jaar wachten op de derde single Will You Run dat weer een straf pareltje was. Toen werd het drie jaar stil rond Alps. Dit jaar kregen we de singles Horizon 2022 en Want You Now en het nieuws dat er dit jaar eindelijk een debuutep zou komen.

© Alps.

Hopelijk zijn Jesse De Belder en zus Maja, Steve Herrijgers, Wouter Broeckmans, Wannes Minne en Bert De Pauw nu volledig klaar om uit de schaduw te treden en hun straffe songs live te brengen, want het is echt wel een indrukwekkende debuutep geworden.

De plaat opent met de catchy singles Want You Now en Horizon 2022, songs die eigenlijk op elke radio zot gedraaid zouden moeten worden, maar blijkbaar zijn de radiozenders dat vergeten. Het valt op dat de zeskoppige formatie alleen maar topsongs maakt. Eight.Point.Nine is weer zo’n zalig nummer waarin Jesse wel iets heeft van Simon Le Bon van Duran Duran.

Bij Never Alone laat Alps. de elektronische kant van hun sound horen en vult de gitaar het geheel subtiel aan.

In Satitsfied gaan de elektronica en gitaren hand en hand en krijgen we een erg hitgevoelige en dynamische track. En zo komen we bij de afsluiter Close Me In. Met dit ingetogen nummer, waarin Jesse zich enkel laat begeleiden door piano en wat soundscapes, laat Alps. horen dat ze in alle puurheid ook kunnen raken.

Helaas staan de eerste drie singles van de band niet op de ep. Dat maken ze echter ruimschoots goed met zes tracks van heel hoog niveau. Hopelijk heeft Alps. nu de smaak te pakken en wachten ze niet te lang om iets nieuws uit te brengen want deze ep is echt top.

Op 21 april stelt Alps. deze ep voor in Hnita Jazz Club in Heist-op-den-Berg.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More