Drie albums, totale verkoop: zo’n half miljoen stuks. Meer dan 300 concerten van Istanboel tot New York, Parijs, Brussel en Moskou. Winnaar van de European Border Breaker Awards in Kopenhagen. Het duo deed het tot hier toe niet mis. Ook met de tracks die we reeds te horen kregen uit hun nieuwe album Anatomy Of Light maakten ze indruk. Zowel door de artistiek moderne sound, als door John Malkovich en Jean-Claude Van Damme die ze wisten te strikken voor de bijhorende videoclips.
Als minnaars van het ritme, staan Simon Buret en Olivier Coursier er – 5 jaar na de release van hun vorige album – terug met een nieuwe plaat, waar ze in vergelijking met hun eerdere werk steeds meer en meer het elektronische benadrukken.
The Flame verscheen in februari 2020 al op de ep Odyssey. Een electropopnummer, met diepe metalen die klinken als verstoorde hartslagen. De spanning tussen duistere melancholie zit hem net in die sluimerende duisternis en het klare licht in de vocals die plots hoog en fijn opgedreven worden met ritmeloops die recht van op de dansvloer komen. De pianoversie van The Flame die het album afsluit, is er dan ook eentje om bij kaarslicht te beluisteren.
Met Jean-Claude Van Damme in de clip bij Ultrarêve, haalde dit nummer al heel wat kijkers nog voor het album uit was. Terecht ook, want het nummer baadt in elektronische elegantie, met bubbelende synths die de zachtdromende vocals dragen. Traag maar bubbelend, zonder rust. Zwoel dansbaar met wat technotoetsen en tegelijk ook met sombere ondertonen in de zanglijn, die naar het einde toe naar energiek opwindende ritmes oplopen.
Er staan een aantal Franstalige nummers op het album, waaronder Odyssee, Sauvages, Les Rivières en gedeeltelijk ook Minuit. Ligt het aan de taal of is het louter toeval dat net deze tracks een stukje ‘meligheid die voor ons niet altijd hoeft’ meedragen?
“Saw the sparkle in your iris…” klinkt het in Reeds. Dit mag dan wel weer het nieuwe genre voor liefdesliedjes worden. De frisheid van verse verliefdheid en de mogelijke kans op mislukken in het achterhoofd perfect in klank gezet in zwoele vocals, verstoorde ritmes die prikkelen en triggeren. Diezelfde elementen dragen ook het prachtig trage Fast Lane.
Elektronorse beats en filterhoge stemmen maken van Keep Walking Love een knap dansnummer, terwijl H.K. en Apollo in al hun zachtheid toch sterk dynamisch opgebouwd zijn.
De uitzonderlijke emotionele beladenheid van de herkenbare stem van Simon Buret, geeft de tracks hun sterkte. Hoewel er over het elektronische werk daarrond ook geen woord negatief te melden valt. Een knap muzikaal schouwspel waarbij je heen en weer wiegt, wiebelt of soms huppelt tussen elektronica en piano, poëzie en dans.
Anatomy Of Light is digitaal, op cd en op vinyl verschenen bij de labels KID74 en Birds In The Storm.
Wie AaRON live in België wil ontdekken, kan dat op 23/2 in de AB in Brussel en op 24/2 in de Reflektor in Luik. Er zijn ook heel wat optredens gepland in het buitenland, dus wie zin in heeft in een buitenlandse ervaring, kan de tourdata terugvinden op de Facebookpagina van AaRON.