Home ReviewsAlbum Reviews A DEEPER HEAVEN – Fire (Shore Dive Records)

A DEEPER HEAVEN – Fire (Shore Dive Records)

by Bart Verlent

De Amerikaanse singer-songwriter/ multi-instrumentalist Marc Wheeler is zot van vroege shoegaze zoals van Ride, Adorable en Catherine Wheel, 80’s wave van Echo & The Bunnymen, New Order en The Cure plus de hedendaagse dreamgaze/shoegaze van Wild Nothing, Beach Fossils, DIIV, Film School en zelfs The Haunted Youth. Met al die invloeden wilde hij zijn eigen project A Deeper Heaven uit de grond stampen waarmee hij bitterzoete songs wil maken die je naar een andere universum duwen.

© A Deeper Heaven

Fire is de debuutep van A Deeper Heaven waarbij Wheeler bijna alles zelf heeft ingespeeld behalve de drums, backings en keyboardpartijen. Het openingsnummer en tevens titelnummer begint als een typische song van The Cure, maar Marc heeft een dromerige stem die meer bij aanleunt bij Mark Gardener van Ride. Eigenlijk ligt deze song het dichtst bij The Haunted Youth.

Met Don’t Say leunt A Deeper Heaven aan bij de The Pale Saints en Cocteau Twins. Terwijl we bij Let Go spontaan aan Desire van Editors denken. Maar als Wheeler gaat zingen, krijgt het een meer dromerige vibe en valt de vergelijking volledig weg. Deze debuutep sluit af met een remix van Fire, die niet echt veel anders klinkt dan het origineel.

A Deeper Heaven heeft alles in huis om iets lekker catchy af te leveren en doet dat dan ook met verve. Of alles wel zo origineel is, dat is een andere zaak. Maar op zich klinkt het zeker top.

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More