Home ReviewsAlbum Reviews ALAN REGARDIN – Ritual Tones (Ormo Records / Nunc)

ALAN REGARDIN – Ritual Tones (Ormo Records / Nunc)

by Patrick Bruneel

Alan Regardin schreef een aantal stukken voor een kwartet bestaande uit zichzelf op trompet, Gabriel Lemaire op alt en baritonsaxofoon, Alexis Persigan op trombone en Peggy Buard bespeelt het orgue positif (ze zijn afkomstig van Nantes), een soort pijporgel als we het goed hebben.

Bij het beluisteren van de drie nummers op Ritual Tones hadden we niet verwacht dat we deze diversiteit aan instrumenten hoorden en nog minder dat ze met zijn vieren waren. Minimalistische, ritueel aandoende drones zijn het namelijk, als een zalving voor oor en ziel zoals Regardin het zelf stelt.

Twee nummers van ruim een kwartier en eentje van zes minuten die met zijn allen in elkaar overlopen, minimale verschuivingen laten horen en in hun geheel eigenlijk één lange drone vormen waarbij nauwelijks valt te achterhalen wie of wat we precies horen.

De sterke van de composities is dan ook net dat het niet zo belangrijk is wie wat doet maar het geheel dat voorop staat op ieders ego of klankenpalet.

Voor wie verder in het werk van Regardin wil duiken: hij maakt deel uit van de bands Derby Derby, No Tongues en Onceim en is tevens labelbaas van Ormo Records waarop dit minimalistische schijfje wordt uitgebracht.

WEBSITE / ORMO BANDCAMP / NUNC BANDCAMP

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More