Home ReviewsAlbum Reviews ALAIN KINET – La Maison à La Plage (Eigen Beheer)

ALAIN KINET – La Maison à La Plage (Eigen Beheer)

by Patsker Omaer Beguin

Wie de gejaagdheid van onze Westerse maatschappij even achter zich wil laten met meerdere zintuiglijke deugden mag La Maison à La Plage niet links laten liggen. Alain Kinet is een elektronisch muzikant, fotograaf en grafisch ontwerper uit Deinze. Hij is ook lid van het Belgische ambienttrio Aerodyn. La Maison à La Plage is een ambientrelease die samen met een fotoboek uitgegeven wordt.

Het album maakt reeds bij de eerste luisterbeurt haar mysterieuze en nostalgische boodschap duidelijk. De dwarrelende en droefgeestige pianoklanken vergezelt van veldopnames van kolkend zeewater zetten onmiddellijk de toon. De sferen op het album zijn filmisch en mijmerend van karakter. Kinet vermengt zijn uitgediepte soundscapes met orkestraal gestaafde en etherische melodieën, samples, stemmen, natuurgeluiden en zachte experimentele rimpelingen. De geluidsomgevingen op La Maison à La Plage hebben een sombere ondertoon en uiten een beklemmende desolate sfeer.

Het fotoboek bevat een reeks beelden die bij het beluisteren van de muziek een andere dimensie krijgen. De vastgelegde zichten wisselen af met impressies van achtergelaten sporen van menselijke artefacten in de natuur. Kinet voorziet enkele foto’s van persoonlijke tags. De fascinerende fotoreeks krijgt ook nog eens een extra aankleding met mooie teksten (in het Frans) uit de pen van Philippe Wauman (Anantakara).

La Maison à La Plage is een gevarieerd klankkunstwerk waarbij tijdens iedere beluistering telkens iets nieuws naar boven borrelt. Kinet verbindt hier woord, beeld en klank tot een verslavende nostalgische dagdroom. Een aanrader voor ambientfans en liefhebbers van diepe luistermuziek.  La Maison à La Plage is een schot in de Belgische ambientroos.

https://alainkinet.bandcamp.com/

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More