Home ReviewsAlbum Reviews AIDAN BAKER  – You Are All At Once (Somewherecold Records)

AIDAN BAKER  – You Are All At Once (Somewherecold Records)

by Patsker Omaer Beguin

De productiviteit van de in Berlijn residerende Canadees Aidan Baker is eigenlijk niet meer bij te houden. Baker speelt ook nog eens in talloze groepsprojecten zoals Nadja, Caudal, Adoran, ARC, Hypnodrone Ensemble, Whisper Room etc. Het muzikaal spectrum waar deze multi-instrumentalist zich in uitleeft is tamelijk uitgebreid maar ligt veelal in het ambient en experimentele genre met invloeden uit rock, elektronische muziek, klassiek en jazz.

Op You Are All At Once combineert Baker meer song georiënteerd materiaal dat verweven wordt met dwarrelende ambientgolven. Het album is nogal minimalistisch van structuur waarbij zachte, akoestische gitaarakkoorden met abstracte en repetitieve melodieën gemixt worden. Baker laat op dit werkje ook zijn vocalen horen. Helaas komt zijn zang nogal breekbaar en eentonig over. Het gevaar om in te dommelen tijdens het delicate gemompel is natuurlijk ook groot.

Qua sfeer heeft You Are All At Once toch wel iets te bieden. De drie langzaam kabbelende tracks laten een rustgevende indruk na. Vooral het achtentwintig minuten durende All We Think We Are is een meeslepende luistertrip met een melancholische tintje. Eens de droevige zang vervaagt in de zachte elektronische resonanties bloeit het nummer ten volle open.

Baker is op You Are All At Once verantwoordelijk voor alle gebruikte instrumenten en effecten. Zijn vocaal experiment vergeven we hem. De opvallende fijne en repetitieve percussie zorgt voor de weerhaakjes op dit album. You Are All At Once is in een beperkte oplage op cd verkrijgbaar op de Bandcamp pagina van het Amerikaanse Somewherecold Records. De digitale versie van dit album kan op Bakers eigen Broken Spine Productions label (ook op Bandcamp) aangeschaft worden.

BANDCAMPALBUM / BANDCCAMP SOMEWHERECOLDRECORDS

BANDCAMP SPINEPRODS / AIDAN BAKER TUMBLR

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More