Home ReviewsAlbum Reviews A PLACE TO BURY STRANGERS – See Through You (Dedstrange)

A PLACE TO BURY STRANGERS – See Through You (Dedstrange)

by Nel Mertens

Of er ergens een geschikte plaats te vinden is om de onbekenden te begraven, betwijfelen we, maar wij laten ons maar al te graag bedelven door de nieuwe lading postpunktracks van A Place To Bury Strangers die we horen op hun nieuwe, zesde album See Through You.

De band zag in 2003 het leven in Brooklyn, New York (VS), onder impuls van Oliver Ackermann, die alle albums en talloze ep’s schreef, producete, mixte en masterde. De voorbije jaren liet hij zich live bijstaan door verschillende muzikanten op optredens met intense visuals en riskante podiumkunsten.

Met nieuwe muzikanten (waaronder het Ceremony East Coast-duo) op See Through You bewijst de band nogmaals in evolutie te blijven, met een intens afstandelijke sound waar een laagje vuiligheid op ligt en een flinke dosis echo’s en effecten wordt gebruikt.

Van het strakke drumwerk in Nice Of You To Be There For Me, de mystieke vocale sfeer in het van industrial elementen voorziene I’m Hurt, de noisy chaos in So Low tot de vuile ruis in Hold On Tight.

De uptempo track Dragged In A Hole en van stampende beats voorziene Ringing Bells zijn voltreffers voor de hyperkinetische trekjes in ieders persoonlijkheid en brengt evenwicht met de ijskoude scrubbende zalfjes I Disappear (When You’re Near) en I Don’t Know How You Do It, voor de bloedrauwe verwoestende sound in My Head Is Bleeding.

Dit nieuwe album See Through You zet met zijn 13 nummers nog dikkere muren van chaos en lawaai neer dan voorheen, waarbij de fans van deze postpunklegendes auditief tegen de grenzen van explosieve waanzin gedrukt worden. Nu al een artistieke klassieker, wat ons betreft!

See Through You is digitaal, op cd en op vinyl verschenen bij Dedstrange.

Op 4 april stelt A Place To Bury Strangers het nieuwe album voor in de Kavka in Antwerpen.

Website / Facebook / Bandcamp

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More