Home ReviewsAlbum Reviews 6SISS – Prisma (R& S Records).

6SISS – Prisma (R& S Records).

by Patsker Omaer Beguin

Moet er nog techno zijn? We vinden volmondig van wel wanneer we deze 12” ep van 6SISS tegen onze trommelvliezen geramd krijgen. Het jarenlange, harde underground werk van Peter Adriaenssens gecombineerd met zijn talent leidde tot de release van Prisma op het iconische R&S label.

Peter Adriaenssens presenteert een vier track vinyl, gevuld met pompende, donkere techno. De zware, ijle beats nemen ons mee naar een duistere wereld vol repetitieve en verslavende sonische patronen. 6SISS parfumeert zijn dark techno met industriële en noise-achtige klankstructuren. Als een vervaarlijke metaalpers rollen de zwengelende ritmes en bassen doorheen de speakers. Adriaenssens bedient zijn machines als een snowpiercer die maar blijft doorrazen en geen ademruimte gunt bij dit machinaal gestructureerde geweld.

Prisma is een meeslepende bemaling met een dystopische achtergrondwereld geregeerd door een technologische theocraat. We kunnen ons niet van het gevoel ontdoen dat 6SISS met deze plaat ook in het buitenland interesse gaat opwekken.

Dit is een kanjer van een ep gevuld met vier atmosferische in deemstering gedompelde technonummers van eigen bodem.

https://6siss.bandcamp.com/album/prisma

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More