Home Belgisch WEEK VAN DE BELGISCHE MUZIEK: HiMShe

WEEK VAN DE BELGISCHE MUZIEK: HiMShe

by Mark Van Mullem

Iets meer dan drie jaar geleden, op 10 januari 2020 om precies te zijn, verscheen Constrict, de single die de ep Stay voorafging, en eerste echte wapenfeit nadat de band ons in 2018 al live had weten te overtuigen.

HiMShe zette zich meteen stevig op de muzikale kaart met Stay, gelardeerd in sfeervolle Lynchiaanse donkere artpop, en zou duistere parels als Stay, Constrict, Bedtime, Shy, Naked Shoulders en Travelling Heart een weinig later ook live gaan brengen her en der ten lande. Maar toen kwam die dekselse pandemie die zowat alles volledig lam legde.

Ook in 2021 was nog niet alles terug bij het oude. Niet dat de band bij de pakken bleef zitten, integendeel. En zo trakteerde HiMShe, ons op puike livestreams, waarvan de tweede, samen met Room 13 Orchestra, die bewuste maandag 19 april 2021, ons en allicht ook de andere toeschouwers, meer dan duchtig wist te raken.

Toen schreven we: “Eerlijk? We zijn er nog niet helemaal goed van. Ondertussen toch een beetje met de voetjes op de grond kunnen we je vertellen dat het duistere, intense en bedwelmende universum van HiMShe eens zo dramatisch klonk met de toevoeging van het Room 13 Orchestra. Van bij de eerste noten van Stay tot aan de catharsis aan het einde van Linger werd je bij je nekvel gegrepen en meegezogen in een bijzonder zwoele, beklemmende en bezwerende trip. Orkest en beide vocalisten waren misschien het meest prominent aanwezig, gitaar, bas en drums iets subtieler maar onmiskenbaar.”

Tijdens de lichtjes fenomenale livestream debuteerde Himshe enkele nieuwe nummers en de ronduit sublieme vertolking van Sabrina, een van de fraaiste composities van Einstürzende Neubauten. We waren daar behoorlijk van onder de indruk, of in het schoon Vlaams: van ons melk!

Groot was dan ook onze vreugde toen de band in de staart van 2022 Sabrina opnam en uitbracht als single.

Sabrina is de voorbode voor de nieuwe ep Ideals, die later dit jaar wordt uitgebracht in samenwerking met Yves Meersschaert en jawel het Room 13 Orchestra! Iets om ongelooflijk hard naar uit te kijken dus, en we hopen ten stelligste dat het tot menig gevierde live doortochten mag leiden ook.

Moge 2023 het jaar van Himshe worden en niet van een of ander pandemietje. Wij zullen je alvast met plezier tijdig berichten wanneer er nieuws komt uit het Himshe-kamp over de ep en/of live-shows!

Beloofd, stay tuned!

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More