Home nieuws Was ook jij 18 in ’80 ?

Was ook jij 18 in ’80 ?

by Nel Mertens

Wij niet, maar dat houdt ons niet tegen om de expo Ik Was 18 In ’80 in het Stadsarchief op de Burg in Brugge te gaan bezoeken. Er staat geen leeftijdsgrens op de tentoonstelling, laat gastcurator Peter Slabbynck (Red Zebra, Pesch) weten: “Ook mensen die in 1980 nog in embrionale fase zaten, zijn meer dan welkom!”

De nadruk van de expo ligt uiteraard op muziek. Het vertrekpunt was de 40ste verjaardag van de Red Zebra-hit Can’t Live In A Livingroom, maar werd onder coronamaatregelen met een jaartje uitgesteld.

Brugge en omstreken had eind jaren ’70, begin jaren ’80 een opmerkelijke punk- en newwavescene, die zich in en om enkele cafés en dancings zoals ’t Slecht Ventje, ’t Vuul Wuvetje, De Spot en Villa Djava afspeelde, maar ook rond de iconische platenzaak Bilbo en verschillende concertzalen en festivals. Er waren heel wat bands actief en er zijn heel wat verzamelaars die daar nog heel wat souvenirs aan overhielden. Ze hebben heel wat foto’s, affiches, drukwerk en documenten uit deze periode uitgeleend om deze expo vorm te geven.

De officiële opening op de erfgoeddag vorig weekend is achter de rug, maar je kan de expo nog tot en met zondag 20 juni gratis gaan bekijken.

Vooraf reserveren is noodzakelijk en kan via deze link.

Website

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More