Home Live ALEXANDRA ALDEN – Live stream Studio Trad

ALEXANDRA ALDEN – Live stream Studio Trad

by Bart Verlent

Singer-songwriter Alexandra Alden is afkomstig uit Malta maar woont al een een tijdje in Rotterdam. Vorig jaar was ze één van de grote ontdekkingen op het Eurosonic showcase festival. Momenteel is ze volop aan het werk aan de opvolger van haar debuut Wild Honey, dat in mei zal verschijnen. Haar muziek heeft de typerende folk-vibe van Nick Drake en Joni Mitchell. Minimalistische folk in de lijn ligt van Julie Byrne, Laura Marling en Emiliana Torrini.

© Studio Trad

Studio Trad uit Aalst nodigde Alexandra uit met haar band voor een livestream. Alden stelt tijdens de stream nieuw en oud werk voor in een set van meer dan een uur. Ze brengt verbluffend mooie folky nummers waar we af en toe wat Eva Cassidy en Joni Mitchel in horen. Soms flirt ze wat met country. Haar mooie, pakkende stem raakt in elk nummer een gevoelige snaar.

Op haar debuutalbum zijn vooral dromerige nummers te horen terwijl haar nieuwe songs meer body hebben. Dat ligt ook aan de band, die voor knappe, warme arrangementen zorgt voor Alexandra’s nummers. Deze live stream maakt ons benieuwd naar hoe die nieuwe plaat zal klinken.

Fijn dat Studio Trad deze talentvolle singer-songwriter aan ons voorstelt via een live stream. Hopelijk kunnen we Alexandra Alden met haar band snel terug verwelkomen op één of ander podium hier in ons land.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More