Home Belgisch Walter Verdin brengt na 35 jaar zijn Videorhythmics opnieuw live.

Walter Verdin brengt na 35 jaar zijn Videorhythmics opnieuw live.

by Bart Verlent

Creatieve duizendpoot Walter Verdin kennen we nog van zijn legendarische deelname aan het Eurovisiesongfestival in 1983 met zijn elektroband Pas De Deux. Ook heeft Verdin muziek gemaakt voor voorstellingen waarin hij experimenteert met videomuziek en videoritmes. In deze voorstellingen programmeerde hij computergestuurde videomontages alsof hij de toetsen van een klavier bespeelt.

Zo ontstond in 1984 Videorhythmics, een levende sculptuur waarin beeld en geluid met elkaar versmolten. Een video/concert waar het beeld en de muziek elkaars gelijke waren.

In het kader van zijn meerjarig project The Greatest Cuts, waarin de verschillende facetten van zijn werk worden samengebracht, wordt na meer dan 35 jaar Videorhythmics terug nieuw leven ingeblazen. Het concert wordt geen droge reanimatie maar een gepimpte versie, met de technologieën van vandaag.

De concerten gaan door op 28 en 29 juni in Opek in Leuven. Tickets kosten €15 en kan je reserveren via videolepsia@videolepsia.com

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More