Home nieuws Walter Ertvelt brengt album uit

Walter Ertvelt brengt album uit

by Bart Verlent

Walter Ertvelt schreef teksten voor onder andere Rob De Nijs, Hans De Booij, Johan Verminnen, Kris De Bruyne, Claire, Ann Christy, Miek & Roel en Bart Van den Bosche. Ook was hij gekend als producer van ondermeer Walter De Buck, Lieven Tavernier, Roland Van Campenhout, Skyblasters, Zaki, Paul Ambach… Daarnaast was Ertvelt columnist van het Radio 1 programma Het Einde Van De Wereld en promotor van schilder Dees De Bruyne. Ook kent hij het volledige leven en werk van Jacques Brel. Nu, in het jaar dat hij 70 wordt, besluit hij zijn stem vast te leggen met spoken word songs en slam poetry.

Na een eclectisch professioneel parcours doolde Walter door het labyrint van zijn herinneringen. Met zijn hart vol muziek maakt hij een schilderij waarin hij zijn gefabuleerd verhaal vertelt. Voor de muziek heeft Ertvelt geweldige muzikanten opgetrommeld. Op gitaar krijgen we Maarten Flamand (The Antler King) en Roland Van Campenhout, David Broeder (YUKO) op bas en drums, Tom Callens op sax, Bart Maris (Flat Earth Society, Jaune Toujours…) op trompet en bugel, Yves Meersschaert op piano en Hammond, Steven De Bruyn op mondharmonica en Roos Denayer (Rosa Butsi), Floor Denil, Sophie Speck en Edward Buadee (Skyblasters) zorgden voor de backings.

Ertvelt ontpopt zich op dit album tot een kruising tussen Serge Gainsbourg en Leonard Cohen. Hij declameert zijn teksten in het Nederlands, Frans en Engels op sfeervolle muziek die perfect past bij de woordenwaterval van Walter. Alleen het poppy Babylone valt wat uit de toon, omdat de gemoedelijke tracks beter passen bij de stem van Walter.

Het is fantastisch dat Ertvelt op zijn 70ste zijn debuutalbum uitbrengt (nog wel een dubbelalbum) en dat hij zo zijn verhaal vertelt op een unieke manier. Het levert dan ook een fijne plaat op vol knappe songs.

Je kan het album bestellen via deze link.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More