Home nieuws Vloedgolf wil de muzikale grens tussen Nederland en België openbreken voor jonge bands

Vloedgolf wil de muzikale grens tussen Nederland en België openbreken voor jonge bands

by Bart Verlent

Kirsten Kramer (Mayway Records) en Elice Spillebeen (Wilde Westen) merkten dat het moeilijk is voor jonge talentvolle artiesten uit zowel België als Nederland, die al in eigen land succes hebben, om de grens over te steken. Met het project Vloedgolf willen ze deze uitwisseling vereenvoudigen en stimuleren.

© Vloedgolf

Bij Vloedgolf kunnen bands en andere muzikale projecten terecht voor tips over onder andere: subsidies, mediakanalen en zalen in België en Nederland. Daarnaast enthousiasmeren zij boekers en programmatoren om een buurland-band te boeken. Bijvoorbeeld door een Nederlandse support bij een Belgische act te plaatsen en vice versa.

Ook organiseert het duo zelf speelkansen. Dit doen ze door een Belgische en Nederlandse band samen op de line-up te plaatsen waarna ze een korte tournee opstellen in beide landen. Op die manier willen ze het publieksbereik vergroten en internationale uitwisseling stimuleren.

Als de corona-maatregelen het toelaten strijkt Vloedgolf neer op 20, 21 en 22 mei in het Entrepot van Brugge. De line-up wordt in de maand april bekendgemaakt.

Meer info over Vloedgolf vind je op deze link.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More