Home Belgisch Vijf nieuwe namen voor Luminous Belge

Vijf nieuwe namen voor Luminous Belge

by Didier Becu

Iedereen heeft tegenwoordig een lijstje met alleen maar Belgische namen, en dat kunnen we alleen maar toejuichen. Sinds de oprichting van Luminous Dash (ondertussen zijn we al op weg naar onze vierde verjaardag) hebben ook wij onze lijst. Luminous Belge. De opzet? Vijftig nieuwe Belgische songs. Vijf in. Vijf out. Dat zijn de aanvullingen van deze week!

Vernieuwing werkt. Dat hebben ze bij Drums ‘n’ Guns alvast prima begrepen, want hun nieuwste lp Hail Hail klinkt op zijn zachtst gezegd fris en staat bolvol nummers die gerust naast die van de Britse postpunkgoden mogen staan. Drums ‘n’ Guns postpunk? Een beetje toch, en Oceans Split In Two het voorbeeld van wat wij in een rechtvaardige wereld een radiohit zouden durven noemen.

Alison Jutta. Ze verblijft ergens in Nederland, maar kan zeggen dat ze in Antwerpen is geboren en dat ze niet onopgemerkt meedeed aan De Nieuwe Lichting. Verder kan die Alison ook nog zeggen dat ze weet hoe een catchy r&b-song met een jazzy en poppy inslag dient te klinken. Het zou ons ook niet verbazen dat deze jonge vrouw ook weet dat ze de goede weg heeft ingeslagen. Ons heeft ze in ieder geval zonder al te veel problemen om haar vingers gewonden want Free is niets minder dan uitmuntend.

Nederlandstalige hiphop met een boodschap. Het is een genre dat hotter dan hot is, met dank aan het talent dat ervoor gezorgd heeft. Opti Rob windt er geen doekjes om en wil in de voetstappen van zijn grote helden treden. Zei daar iemand Zwangere Guy? Maagzuur is dan ook als het goedje in je lijf, het blijft ha