Home Belgisch VI.BE-tip van de maand : Blind Drift

VI.BE-tip van de maand : Blind Drift

by SANDRA REGENT

Vijf enthousiaste jongelingen verbonden door hun passie voor muziek. Wat in 2016 startte als een vriendschappelijk project van pop- en rockcovers groeide uit tot een heuse band met eigen nummers.

(c) Blind Drift
(c) Blind Drift

Frontman Laurens Haegeman neemt de zang en gitaar voor zijn rekening en wordt bijgestaan door Reinert Creve op keyboard, Warre de Winne aan het drumstel, Stef Vergeylen op bas en Pieter-Jan Dendauw op de saxofoon. Met muzikale invloeden als Tom Misch, Balthazar, Bear’s Den en Mumford & Sons zit de groep alvast goed.

Dit jaar verscheen hun debuut-ep Why Can’t We Go There? met als eerste single Take-Off. Take Off opent met een heerlijk warm saxofoongeluid en ontpopt zich tot een goed in het oor liggende poprocksong met een prettige eighties-vibe.

Titelsong Why Can’t We Go There? is een warme melancholische indiepopsong met rijke piano-arrangementen en weemoedige saxofoonklanken (die ons glunderend doen terugdenken aan You Belong To The City van Glenn Frey!) als extra troef. Dit geldt ook voor I Still Get To See Your Face. Alweer mooie piano- en gitaarpartijen telkens sober aangevuld met sublieme saxpartijen. In het pakkende Cage steelt frontman Laurens de show met zijn fraaie korrelig stemtimbre en expressieve vertolking. Muzikaal valt alles mooi in de plooi en dit levert een bloedmooi nummer op.

Goed geschreven, radiovriendelijke poprocksongs gedreven door vlotte pianomelodieën en strakke ritmesecties met tussendoor dat overheerlijke saxofoongeluid om de luisteraar in vervoering te brengen. Ze beschikken misschien nog maar over een handjevol eigen nummers maar het is duidelijk dat deze jonge band volop werkt aan een eigen sound en repertoire. Dat moedigen we bij Luminous Dash dan ook met véél plezier aan! We kijken ernaar uit om deze jongelui eens live aan het werk te zien.

https://vi.be/platform/blinddrift

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More