Home nieuws Uniek Belgisch concert van BLØF in Heusden-Zolder

Uniek Belgisch concert van BLØF in Heusden-Zolder

by Luminous Dash

In augustus en september gaat BLØF op tournee met de Vreemde Wegen Tour waarbij de de band op zes unieke en historische locaties in Nederland en België speelt. Elke locatie heeft zijn eigen verhaal en sfeer, wat deze concertreeks heel erg bijzonder maakt. BLØF zal in deze intieme setting voornamelijk kleine liedjes spelen die de fans al een tijdje niet gehoord hebben.

© Bløf

Voor het Belgische luik van de tournee viel het oog exclusief op ZLDR Luchtfabriek / CC MUZE in Heusden-Zolder.  ZLDR Luchtfabriek / MUZE bevindt zich in de voormalige ophaalmachinegebouwen en persluchtcentrale van de steenkoolmijn van Zolder. In de persluchtcentrale voorzagen industriële compressoren de ondergrond van perslucht. Door deze gigantische compressoren werden de mijnwerkers tot ruim 800 meter diep voorzien van aandrijving voor hun hydraulische machines. In het ophaalmachinegebouw ontdek je nog de bedieningscabine van waaruit de liften bediend werden om steenkool vanop grote diepte naar boven te halen en om de mijnwerkers te transporteren. De steenkoolmijn van Zolder sloot in september 1992 als laatste van de Benelux definitief de deuren. Een aantal gebouwen werd als industrieel erfgoed erkend en vanaf 2019 nam het dynamische cultuurcentrum MUZE haar intrek in de gebouwen.

Op 11 september speelt BLØF in de monumentale compressorenzaal, waar het tot eind vorige eeuw nog een kabaal vanjewelste was om de perslucht tot diep in de ondergrond te krijgen. Kortom, een unieke setting waar de liedjes van BLØF een extra dimensie krijgen. Tickets kun je via deze link bekomen.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More