Home Grensverleggers Uitheems Geduister #74

Uitheems Geduister #74

by Nel Mertens
Artwork door Wesley Dewanckel
Facebook / Instagram

Neem me mee in de donkere quarantaine van je gedachten, neem me mee in het Uitheems Geduister van deze week… Deze keer met een exclusieve première van I Ya Toyah en Tim Skold en nieuws van Coddiwomple, Sea Of Sin, Semiotics Department Of Heteronyms. SpankTheNun, Cellmod, Kreda, Sure, Cult With No Name met Kelli Ali, Steven Brown en Blaine L. Reininger (Tuxedomoon), NNHMN en M!R!M.

I YA TOYAH / TIM SKOLD
Het is bijna zeker dat industrial-, electrodiva I Ya Toyah hier geland is om de ziekte van muziek te verspreiden en het menselijk ras te infecteren. En vandaag doet ze dat bij ons met de exclusieve première van de videoclip bij de remix van haar nummer Motion door Tim Skold (Marilyn Manson, KMFDM).

De bijhorende bewegingsvideo staat voor de donkere beeldspraak van het leven, door de ogen van een vrouw, gestoord door moderne sociale trends en de veeleisende snelheid van leven. Hiermee wil I Ya Toyah het gesprek openen rond geestelijke gezondheid en de kwetsbaarheid van de menselijke geest. Als remixer gaf Skold het originele Motion zijn eigen dynamisch rauwe twist: “I Ya Toyah is one of the very few super exciting things I’ve heard in a long time. Ania is just crazy talented and I hope I get to work with her again at some point.”

Het album Code Blue Reloaded, dat op 20 maart verschijnt, brengt nieuwe muzikale interpretaties van de originele liedjes van I Ya Toyah door verschillende artiesten zoals Grendel, Tim Skold, royb0t, Xentrifuge, Steven Olaf, GMOTH en Nuclear * Sun plus remixes van The Joy Thieves, Adoration Destroyed en Rhys Fulber die eerder al als singles zijn uitgebracht.

15% van de verkoop van de fysieke cd’s wordt geschonken aan de American Foundation For Suicide Prevention. Je kan het album nu al voorbestellen.

CODDIWOMPLE
Het is het debuut van een nog recent project van de gitaristen Nicolas Lafourest en Olivier Mellano en zanger G.W. Sok. (oprichter van T