Home Belgisch USE KNIFE – Tropentarn (Wool-E Discs)

USE KNIFE – Tropentarn (Wool-E Discs)

by Patsker Omaer Beguin

Use Knife kon eigenlijk een vergeten eighties bandje zijn die nu in de slipstream van Belgische releases een weg zoekt naar roem. Tropentarn is het titelnummer en trouwens de eerste single van hun eerste ep. Het duo bestaat uit Stef Heeren en Kwinten Mordijck die beiden ook lid zijn van de Gentse neofolkband Kiss the Anus of a Black Cat.

Tropentarn is een eigenzinnig popnummer gevoed met woorden gebaseerd op een gedicht van T.S. Eliot (The Hollow Men). De single baadt in summiere synthesizer akkoorden, elektronische effectjes en kale beats. Tropentarn ademt met de weerspiegeling van onze complexe en hedendaagse maatschappij een donker sfeertje uit. De goedkoop klinkende klankstructuren hebben iets ranzigs en creëren een dieper effect op het timbre van de droefgeestige vocalen. Use Knife brengt hier popmuziek met een eigen karakter zonder te diep in de clichés te vallen.

De ep van Use Knife  wordt op 6 maart 2020 via Wool-E Discs op vinyl losgelaten en digitaal via het Londense House Of Mythology. Use Knife stelt Tropentarn voor op 12 maart 2020 in Kunstencentrum Vooruit (Gent) als support van Kompromat aka DJ Vitalic en op 5 juli 2020 op het Ieperfest.

https://useknife.bandcamp.com/

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More