Home Grensverleggers Uitheems Geduister #68.

Uitheems Geduister #68.

by Nel Mertens

Weinig woorden, maar daden: luister, beleef, tril, dans en tril harder na met het Uitheems Geduister van deze week met nieuws van Dilk, Aeon Sable,La Scaltra, Astari Nite, en de buitenlandse trip-tip ‘Geleen Calling presents Blue Monday’ met onze Belgische Ground Nero!

DILK

Vanuit het Spaanse Madrid kregen we begin vorige week een single met een fanvideo van de postpunk-, coldwaveband Dilk. Elektronica met gedreven, ijskoude ritmiek en een al even kille stem van zanger Carlos Esteban horen we in het nummer Leave It For Tomorrow.

Tegen het eind van de week volgde ook de release van hun debuutalbum Hardschip (bij het label Cold Transmission Music). Zelf beschrijven ze hun werk als een eigentijdse hommage aan de obscure electrosound van de jaren tachtig, met nummers over de constante zoektocht naar identiteit, de (non)liefde en het onredelijke bestaan. De kortheid van het leven en het naderende einde. Over het gevoel niet begrepen te worden…

Bandcamp / Soundcloud / Facebook / Instagram

AEON SABLE

Tien jaar gothrock van de Duitse band Aeon Sable wordt gevierd met een album! Geen nieuw werk, maar een ‘Best Of’-album van 2010 tot 2020, waarbij je negen favoriete songs volledig geremasterd te horen krijgt, aangevuld met een nooit eerder uitgegeven track. Het album Aenthology verschijnt in de lente van 2020 bij het label Solar Lodge, maar we werden al licht opgewarmd door de teaser die deze week verscheen.

Facebook / Website / Bandcamp

LA SCALTRA

“Als een deur naar een andere dimensie opent, bevrijden de donkere geluiden van het kwartet op het album Cabaret de wereld van spoken”. Cabaret is het eerste album van La Scaltra, dat ze in eigen beheer uitbrachten in 2016, waarvan nu een heruitgave verschijnt – met de bonustrack Downfall – bij het Solar Lodge label. Deze editie van Cabaret verschijnt op 28 februari. Als je nu al voorbestelt, ontvang je jouw exemplaar 3 weken voor de officiële release. Daarnaast kregen we ook een prachtige, mystieke videoclip van La Scaltra bij The Spell, van op hun recentste album The Third Eye (2019).

Facebook / Bandcamp / Website

ASTARI NITE

De postpunkband Astari Nite uit Miami trekt de kaart van de liefde, met een nieuwe single die verwijst naar Shakespeares’ Romeo And Juilliet: Capulet Loves Montague. “You pushed a knife inside my… You pushed a knife inside my heart. …” Loutering en spanning horen we in de uitgesproken synths en de ijzig ijle vocals. De single is verschenen bij de Negative Gain en Danse Macabre Reords labels. Op 21 mei kan je Astari Nite ook bij ons live aan het werk zien op W-festival in Waregem.

Facebook

TRIP-TIP: GELEEN CALLING PRESENTS BLUE Monday met GROUND NERO

Dat onze Limburgse grensburen de Belgische muziekscene appreciëren is wel duidelijk, want de festivalorganisatoren van Geleen Calling nodigden in het verleden o.a. Siglo XX (2019), Whispering Sons (2018), Star Industry (2014) en Customs (2010) uit op hun podia. En deze keer doen ze het opnieuw en wel op de meest depressieve dag van het jaar. Blue Monday komt er aan en op maandag 20 januari zal de Belgisch-Limburgse darkwave-, gothrockband Ground Nero het podium met duisternis vullen. De heren brachten in oktober vorig jaar een excellent staaltje van hun kunnen uit op hun album Divergence, dus nog een reden extra  om even de grens over te steken en jouw blauwe maandag op een mooie manier af te sluiten! Geleen Calling presents Blue Monday, nu maandag 20/1 vanaf 19 uur in Geleen (NL), Ground Nero met de Nederlandse band Psychic in het voorprogramma, voor slechts 5 euro.

Facebookevent / Website
Ground Nero: Facebook / Website / Bandcamp

Artwork Uitheems Geduister door Wesley Dewanckel: Facebook / Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More