Home Grensverleggers Uitheems Geduister #60.

Uitheems Geduister #60.

by Nel Mertens

Kies jij maar, zolang het maar zwart is… Met latex of fluwelen handschoenen doen we ook deze week een greep uit het Uitheems Geduister met nieuws van NNHMN, Mnemotechnic, Dispel, Watch Clark, TH/S /S SH/T, Coil, Totem, Einstürzende Neubauten en Brotherhood.

NNHMN

NNHMN leverde dit jaar zomaar twee albums af, met Church Of No Religion als meest recente bij de labels K Dreams en Zoharum.

Het Berlijnse duo Lee en Laudarg delen in hun project zowel de liefde voor het koude spectrum van de synths als die voor spiritualiteit, eenzaamheid, obsessies en de drang naar onsterfelijkheid. Deze week kregen we van het NNHMN (uitgesproken als ‘non-human’) opnieuw een nieuwe dubbele single. Een donker synthgeluid horen we in een experimentele aanpak binnen de naakte gothicsound in het nummer Special, dat ze als dubbele single omschrijven. Eén track van meer dan 9 minuten, met ergens in het midden een muzikale adempauze, waarna deel 2 volgt. In dat tweede deel hoor je eenzelfde sfeer maar duidelijk andere opbouw in de track. Om de een of andere reden klinkt deze nieuwe van NNHMN aantrekkelijk erotisch. Alle zinnen strelend, klinkt het in de adembenemende vocals. “I lie unconscious in the meadow while you play.”

Facebook / Website / Instagram / Soundcloud

MNEMOTECHNIC