Home Grensverleggers Uitheems Geduister #51.

Uitheems Geduister #51.

by Nel Mertens

Voor de twee nachten waarop je alleen in de melkweg doolt, het moment dat je wereld niet meer vast te houden is met je beide handen, maar even goed voor dat moment waarop je lief je aankijkt, alsof hij/zij even iets wil zeggen op een manier waarop woorden overbodig zijn: Het Uitheems Geduister van deze week, met nieuws van Children Of The Palace, Decent News, First Aid  4 Souls, ELM, The Reuters en een uitheemse triptip naar de Solar Lodge Convention II.

CHILDREN OF THE PALACE

Met Children Of The Palace als bandnaam en Chateau Binocolo al swoon-/werkplaats leven ze  een vorstelijk leven… Mat Morris creëert achter de muren van het kasteel der creatievelingen samen met zijn broer pop noir met een theatrale avangardetwist.

Ze brachten net een visual uit die ze als Soon/On A Moon benoemen, maar eigenlijk beelden zijn bij een mix van hun 2 eerste singles Watch Out en Closer. Muzikaal poppy met af en toe zelfs een disco-knipoog, maar met een excentriek donker kantje. ‘The beat goes down’, zingt hij met hoge stem, waarna strijkers en melancholische gitaren het even van hem overnemen. Een welluidend verhaal over transformatie en het vinden van je innerlijke stem. Never Loose Your Inner Child…

Website / Instagram / Facebook

DECENT NEWS

Decent News heeft zijn nieuw album Monolith klaar. Terwijl hun eerdere album Filth meer aanleunt bij industrial, vuurt deze vanuit verschillende hoeken creatieve pijlen af. Met deze 10 tracks die een mix brengen tussen industriële metal en Amerikaanse hardcore aaien ze ons metalkantje, terwijl ze ook voor een portie stevige synths en elektronische drums zorgen. Uitzonderlijk zwaar, maar heerlijk geduister is dit , met vuile magazijnclubritmes en meedogenloos zware riffs.

Monolith is digitaal en op cd verkrijgbaar bij het label Machine Man Records.

Facebook / Bandcamp

FIRST AID 4 SOULS

De Hongaarse cultveteraan Istvan Gazdag (die we o.a. ook van Vacuum, Terra Incognita en The Last European kennen) brengt binnenkort zijn vierde album uit. Het zou een conceptalbum zijn, gebaseerd op Ice, geschreven door de Rus Vladimir Sorokin. Zijn ep Increased Sensory Perception die nog geen 2 weken uit is, bracht alvast een voorsmaakje: In dichtduistere sfeer met donkere melodieën en harde zang brengt First Aid 4 Souls steevast hardere vrolijke momenten met een brute rand. Een album om naar uit te kijken! Keep This World Empty verschijnt met 13 traks op 1/11 op cd bij het label Alfa Matrix.

Facebook / Website

ELM

Elm, het nieuwe project van de Zweedse elektroveteraan Peter Elm (Restricted Area), heeft net zijn ep Death Of The North digitaal uitgebracht, waarop je de clubhits Death Of The North, Toughtcrime en Switching Addictions kan vinden. Wie van de oldschool EBM-sound houdt, kijkt dan ook uit naar zijn aankomende album. Extreme Unspoken Tension verschijnt op 1/11 bij het label Alfa Matrix op cd . Het album is ook verkrijgbaar in een deluxe limited edition, met een bonus-cd waarop je 13 exclusieve remixen vindt door Elm zelf en Rummelsnuff als special guest.

Facebook

THE REUTERS

Ze komen uit Nederland, maar vooral van de planeet HU en ze huizen bij het Nederlandse label SEJA Records. Na hun album We Are From HU (2017), lieten The Reuters ons vorige maand hun nummer Bored horen. Daar voegde de arty punkband deze week ook hun nieuwe single The Force aan toe: stevig! En hoewel de boodschap ‘the force is coming your way’ dreigend klinkt, blijft de heerlijk onbezorgde sound met doorgedreven gitaren en zalig drumwerk heersen. Dit is punk zoals wij het graag horen! The real punk stuff…The Reuters!

Facebook / Website

SOLAR LODGE CONVENTION II: triptip

Solar Lodge is het Duitse label, die enkele bands onder zijn dak heeft, die je hier regelmatig ziet verschijnen. Op 14/9 nodigen ze ons uit in de Kulttempel in Oberhausen voor hu tweede Solar Lodge Convention, waar je Near Earth Orbith, Aeon Sable, Lapis Exilis én de geiten van The Devil & The Universe aan het werk kan zien. Uitheems Geduister verzekerd, dus!

Facebookevent

Artwork Uitheems Geduister door Wesley Dewanckel: Facebook / Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More