Home nieuws Uitheems Geduister #242

Uitheems Geduister #242

by Nel Mertens
Artwork door Wesley Dewanckel
Facebook Instagram

Ben ik alleen? Spionnen sissen in de stilte van het donkere. We zijn er nog steeds en het is echt; het duistere woud… Het vuur knispert in al zijn ernst in het Uitheems Geduister, deze week met nieuws van Madil Hardis, Lord Of Shadows, Whispers In The Shadow, Victor Sierra, Learn To Lie, Instant Lake en Les Fantômes Du Jour.

MADIL HARDIS
We hoorden even niets van Magdalena Herfurtner, die we beter kennen als Madil Hardis, maar daar is een erg goede reden voor. Ze was namelijk volop haar nieuwe album aan het afwerken, dat nu gemasterd wordt. Daarnaast is ze ook bezig geweest met het maken van verschillende soundtracks. Deze nieuwe, My Jolly Sailor Bold, is er eentje uit een reeks nummers bij Ill Fares The Land, een kortfilm over de migrantencrisis en de opkomst van extreemrechts.

Deze ep biedt de track in twee versies aan: de originele versie met haar melancholische zang van een eenzaam wachtende geliefde op ingetogen warme klanken en een a capella versie.

My Jolly Sailor Bold is digitaal verschenen.

Facebook / Bandcamp

LORD OF SHADOWS
Met Lord Of Shadows, het recente geesteskind van de Britse tekstschrijver Shadows Valentine, verkent hij de gothic doom-sfeer. Met torenhoge riffs, verstrengeld in melancholische gitaarmelodieën, kolossale drums en treurige zang brengt hij zijn verhalen over verloren liefde en tragedie tot leven.

Faith Of Thy Beloved is de tweede single van het debuutalbum van Lord Of Shadows, waarop we niemand minder dan Aaron Stainthorpe van My Dying Bride en Heike Langhans van Remina, (voorheen Draconian) horen. Hun prachtige, contrasterende vocalen worden getild op de schouders gedragen door vrij briljant spel van multi-instrumentalist Mike Lamb van Sojourner.

Tot dat debuutalbum er is, kan je je alvast onderdompelen in het verdriet van Faith Of Thy Beloved.

Het debuutalbum Echoes Of Yore wordt op 1 september uitgebracht via Tragedy Productions en Meuse Music Records en kan je reeds voorbestellen.

Facebook / Bandcamp

WHISPERS IN THE SHADOW
Laat ons achtervolgd worden door nieuw werk van de Oostenrijkse band Whispers In The Shadow! De kans is groot, want ze hebben hun 11de studio-album Ghosts klaar – dus die komt er bijna aan – waaruit ze Sacred Fear als eerste single laten horen.

Deze keer leidt de reis naar zwaardere rijken. Laaggestemde, monolithisch gestapelde muren van gitaren, donderende drums en dreunende bassen die uit het binnenste van de aarde zelf lijken te komen. Daarbovenop nog wat  psychedelische weelderige keyboardtapijten en Ashley Dayours kenmerkende stem!

“Met dit album staren we niet alleen de afgrond in tot hij terug staart, we lopen er dwars doorheen en deinzen er niet voor terug om koffie te drinken en cake te eten met de demonen die daar beneden leven. In die zin: Laten we achtervolgd worden!”, voegt de band toe.

Sacred Fear is digitaal beschikbaar en zal je ook terugvinden op het aankomende album Ghosts, dat je reeds kan voorbestellen.

(Her)lees hier alvast onze review van het laatste album van Whispers In The Shadow en ons interview met bezieler Ashley Dayour.

Facebook Bandcamp Website YouTube

VICTOR SIERRA
Vanuit Parijs laat Commander Bob van steamgothband Victor Sierra weten dat ze een nieuwe single hebben. En dat belooft altijd obscuur plezier, met een avontuurlijk muzikaal kantje.
The Lost Symphony zal alvast niet hun laatste zijn, want deze klinkt grootst, met brullende motoren op de achtergrond, maar ook melodische gitaren en dapper strijdvaardige zanglijnen. Rijk, filmisch en aanmoedigend bouwt het nummer op. Knap!

The Lost Symphony is digitaal verschenen.

Facebook / Bandcamp

LEARN TO LIE
Alle redenen zijn goed om iets niét te doen. De Britse rockers Learn To Lie liegen niet als ze zeggen dat ze het goed kunnen uitleggen. En dat is ook zo op muzikaal vlak, want Courtney Hurcombe (zang), Andy Burns (gitaar), Matt Checkley (bas) en Matt Jones (drums) brachten hun nieuwe single Strong uit en die klinkt redelijk fantastisch!

“I don’t wanna fight
I don’t wanna talk to you
Don’t wanna lie to you
I don’t want to try
To get along with you tonight
‘Cause something here
just isn’t right In your eyes”

Sterke female vocals, een drum die het hele nummer vooruitstuwt, waarrond gitaar en bas stevig emotioneel wervelen.

De band geeft het volgende mee over de inspiratie achter de single: “Strong gaat over weglopen van relaties die niet langer gezond zijn, of het nu gaat om familie, vrienden of werk. De beelden van het artwork en de songtekstvideo vertegenwoordigen de mogelijke oorzaken voor het verbreken van elke relatie, van ontkenning, woede, onderhandelen, depressie en acceptatie – bekend als de 5 stadia van verdriet.”

Facebook

INSTANT LAKE
Drie jaar na de release van hun tweede album, Dystodream, en de daaropvolgende single Tovarisch, keert Instant Lake terug met hun nieuwe videosingle Ivory Dreams.

De rode draad van Ivory Dreams is het lijden dat wordt veroorzaakt door een gefrustreerd verlangen en de muzikale dynamiek van de stem van Gennaro De Lena, de gitaar van Pierluigi Grauso, de bas van Carlo Landolfi en de elektronica van Dario Amoroso.

Een melancholisch donker dromende synthpoptrack.

Ivory Dreams is digitaal verschenen bij Wave Records.

Facebook

LES FANTÖMES DU JOUR
Het vijftal uit Nantes (FR) Les Fantômes Du Jour laat opnieuw een knap progrocknummer horen. Het grootste deel van de tijd klinkt Situations II vrij ingetogen, met Franse spoken words. De synths klinken lichtgevend en af en toe richten ze ravages aan, wanneer ze verstorend gestoord opdoken! In de tweede helft worden de gitaren heldhaftiger, prominenter ingezet en gaat het nummer richting metal uit. De woorden klinken harder, geschreeuwd, de drums luider en dieper!

Knappe opbouw van een bijzonder nummer.

Situations II kan je al digitaal beluisteren en verschijnt op 13/09 op het nieuwe album Ravages, dat je al kan voorbestellen.

Facebook / Bandcamp

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More