Home nieuws Uitheems Geduister #212  

Uitheems Geduister #212  

by Nel Mertens
Artwork door Wesley Dewanckel
Facebook Instagram

Deze week een nieuwe lading Uitheems Geduister voor de ‘Dark Sinners’, want iedere heilige heeft een verleden, maar het zijn de zondaars die een toekomst hebben. Deze week met nieuws van Matt Hart, Nature Of Wires, Machina X, Mari Kattman, A Titan A Deity, Forgotten Sons, Null Device, Comiti, A Projection, Vesperwynd, Zebedy en Vazum.

MATT HART
Muzikant, producer, dj en violist Matt Hart laat nieuw werk horen. De dark alternative-, industrial-, electro-artiest bracht de eerste single van zijn nieuwe album dat in 2023 uit.

Wat is er nodig om te overleven? De overblijfselen van de mensheid, de outlaws van oorlog, beginnen de wereld die ze onder de Terra creëren te ‘terraformeren’. Water wordt opgevangen, warmtebronnen gevonden, licht gebroken en ventilatieopeningen vermomd. Er wordt een nieuw leven opgebouwd; overleven is niet optioneel.
Terraform is de schakel tussen deel één en deel twee van de Below The Terra-serie. Een hybride geluid dat stampend en agressief is, terwijl het een zuivere en gepolijste productie is.
Terraform is digitaal verschenen en we krijgen er ook remixen door Sirus en Blueant bij te horen.

Bandcamp / Facebook

NATURE OF WIRES & MACHINA X
Yess! Gari van Nature Of Wires en Annie van Machina X vormden opnieuw een team om samen een gloednieuwe opbeurende pure synthpoptrack te schrijven. Possibilities is een toegankelijk pittige en helder luchtige synthtrack geworden, met speels vrolijke vocalen. De mogelijkheden liggen voor het rapen, een nummer vol kansen en vreugde om een ​​tijdelijke ontsnapping te bieden en een metaforische tong uit te steken naar de ‘levensrotzooi’ die de laatste tijd naar ons allemaal wordt gegooid.

Machina X / Nature Of Wires

MARI KATTMAN
Synthpopdame Mari Kattman levert weer enkele dancepopjuweeltjes af met haar nieuwe ep Fever Shakes. Het is het perfecte tegengif voor een koude en saaie winter.

“I’m not a toy
I’m not a child
I haven’t changed at all
you’re just out of your goddamn mind now.”

Titeltrack Fever Shakes zorgt voor een koortsige hitte, waarbij Mari Kattman agressief in je gezicht schopt met deze energieke song. We horen een zelfverzekerde vrouw die de wet bepaalt. Ze brengt deze houding in evenwicht met het verleidelijk intieme en zijdezachte Night Life.
We krijgen er ook nog remixen van Assemblage 23 en Interface bovenop.

De ep is digitaal verschenen.

Facebook / Bandcamp

A TITAN, A DEITY
Een nieuwe ep vol progmetalcore van het Britse vijftal A Titan, A Deity! Stormachtig en intens emotioneel klinken de tracks op Descendant. Luke Whyle (zang), Ben Pinkus (gitaar, zang), Ashley Cooke (gitaar), Mitchell Gibbons (bas) en Alex Harthill (drums) staan bekend om het ‘riffslingeren’ maar kent evengoed melodische gitaarpartijen en de dualiteit in zang kenmerkt hun crossoversound.

Voor de release hebben ze ook meteen een videoclip bij de track Revelations gelanceerd.
Al wie houdt van Erra, Tesseract en Architects zal deze ook wel weten te appreciëren.

Descendant is digitaal verschenen.

Facebook

FORGOTTEN SONS
Forgotten Sons
liet vorige week de nieuwe videosingle Socials los op de wereld, waarmee ze hun boeiende nieuwe ep aankondigden. De altrockband van de Shetland-eilanden heeft sinds hun bestaan (2015) wel wat watertjes doorzwommen, zoals het verlaten van hun label, maar ook een wissel in hun line-up. Maar de toevoeging van bassist Stephen Ferguson en live-gitarist Callum Anderson aan de solide basis van oprichters Sandy Middleton (gitaar en zang) en John Gair (drums), hebben de ijverige punks in staat gesteld hun levendige en diverse geluid te versterken.

Van de oncontroleerbare uptempo track van Flipside, het hooky refrein van Socials, tot de meeslepende frasering van Wasteland: de nieuwe titelloze ep staat sterk overeind!

De ep verscheen zopas digitaal.

Website / Facebook / Spotify

NULL DEVICE
Het achtste album van Null Device, The Emerald Age, heeft de band naar een donkere, meer filmische sfeer bewogen. En hoewel ze nooit vies waren van wat melancholie, horen we dat nu al in de single Snake Eyes. Meer woede en verdriet, die voortkwamen uit de gebeurtenissen van de voorbije paar jaar, kenmerken de tracks. In een sound die ontpopt met synthpop hooks, die versmelten met agressieve Berlijnse beats, body moving basliijnen in een humeurig sfeertje.

The Emerald Age is digitaal en op cd verschenen bij Distortion Productions.

Facebook / Bandcamp

COMITI
Synthgitarist Nicholas Ross (Don’t Get Lemon) uit Texas presenteert met zijn audiovisueel experiment Comiti verschillende tinten van sfeer en de agressie. Brullende vette synths vol gelukzaligheid laten de drums in je borst kloppen. Hij heeft zijn ep Luminous And Sparkling uit en daarop vinden we twee darkwave-, EBM-, synthpoptracks.

Titeltrack Luminous And Sparkling laat darkwavepop en EBM hand in hand gaan met gloeiende toetsen en beukende drums, terwijl chaotische ondertonen hun hoogtepunt bereiken in For The Feeling, met een hoge ritmische energie.
Met een duister eenzame zang wordt er kritiek geuit op de digitale duisternis van dit tijdperk.
Knappe, moderne, dark electropop!

De ep is digitaal en op vinyl verschenen bij Wave Tension Records.

Bandcamp / Facebook

A PROJECTION
De in Stockholm gevestigde postpunk-/darkwaveband A Projection staat bekend om zijn krachtige, energieke liveshows. De band wordt beschreven als ‘een dansbare mix van postpunk en elektronica, met zowel diepte als scherpte’. A Projection geeft een unieke, intrigerende draai aan het postpunkgenre en plaatst zichzelf op het kruispunt tussen de synth- en postpunkmuziek van de jaren 80 en een meer eigentijds elektronisch geluid, zoals we horen op hun pas verschenen album In A Different Light. Energieke, knappe nummers die niet bleven plakken in de jaren tachtig.

In A Different Light is digitaal, op cd en op vinyl verschenen.

Op 16/2 kan je A Projection live aan het werk zien in Le Lac in Brussel.

Facebook  / Bandcamp

ZEBEDY
De Noord-Welsche progrockband Zebedy bereidt zich (of zijn luisteraars?) met deze nieuwe singlerelease voor om een heel monsterlijk album op ons los te laten. Building Sandcastles is een voorsmaakje op het album Waiting For The Tide dat verschijnt op 3 februari. Deze klinkt alvast betoverend. Indrukwekkend dynamisch en ingewikkeld riff-werk en boeiende melodieën nemen ons mee op een wervelende reis van de zintuigen. Het was een tijdje geleden dat de term ‘originaliteit’ in dit genre opdook. Wel, bij deze. Knappe riffs en zang, strak drumwerk en magische kleine details!

Facebook

VAZUM
The Precious Ones is de nieuwe single van het deathgazeduo Vazum. In een cultuur die geobsedeerd is door nostalgie en afgoderij, wordt een gerespecteerde klasse kunstenaars gevierd terwijl talloze anderen over het hoofd worden gezien. In opstand komend tegen de wurggreep die maar weinigen hebben op de muziekindustrie, blijft Vazum doorgaan met The Precious Ones en twee b-sides Actor en Skooge. Alle drie de nummers zijn deathgazerocknummers die zijn beïnvloed door punk, alternative en deathrock. Het duo nam de tracks op in hun Light Echo Studio terwijl ze werkten aan hun volgende album, V Sessions, dat dit voorjaar uitkomt.

Facebook / Bandcamp

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More