Home nieuws Uitheems Geduister #211

Uitheems Geduister #211

by Nel Mertens
Artwork door Wesley Dewanckel
Facebook Instagram

Soms lijkt het beter. Om niet te praten. Fluister dan toch maar al je woorden, met het Uitheems Geduister, deze week met nieuws van Remina, Pure Obsessions & Red Nights, Pecadores, Raven Said, nolongerhuman, Nell & The Flaming Lips, Small Town Saviours en Denuit.

REMINA
De Duitse doom- / gothic metalband Remina liet met Strata een prachtig geluid op de wereld los. Donkerzware instrumenten, waarbij de zachtijle vocalen schitteren… Het gaat dan ook om een project van meer dan ervaren muzikanten, want het nog maar een jaar oude Remina, werd opgericht door Mike Lamb (Sojourner, Light Field Reverie) en Heike Langhans (ex-Draconian, ex-ISON, Light Field Reverie, :LOR3L3I:). Hou je klaar voor een trip doorheen de cosmos, want op hun debuutalbum Strata vind je 7 buitenaards mooie nummers.
“We wilden dat Remina een plek zou zijn waar we ons exclusief konden concentreren op onze liefde voor ruimte en sci-fi”, aldus Lamb.

Strata van Remina is digitaal, op cd en lp verschenen bij Avantgarde Music.

Facebook / Bandcamp

PURE OBSESSIONS & RED NIGHTS
Het darkwave-/ syntpopproject Pure Obsessions & Red Nights heeft een nieuw album klaar dat binnenkort verschijnt: het tweede deel van hun drieluik met Mr. Strangler als hoofdpersonage. We krijgen er alvast de nieuwe single While The World Slowly Dies uit te horen krijgen. Een pure darwave-/synthpoptrack met postpunkenergie in gothicsfeer.

“We want the world, and we want it now.
Before the Night fades out
Before the Moon goes down.”

Frontman Philippe Deschemin zegt: “De tweede akte van de nieuwe trilogie, The Night Trilogy, komt eraan. Mr Strangler is nog steeds daarbuiten, verstopt in de nacht. Dit nieuwe nummer is een soort dialoog tussen Strangler en Sadie, een jong en woest meisje dat hulp zoekt. Ze verlangt naar wraak en vraagt ​​om de hulp en begeleiding van Strangler.”

While The World Slowly Dies klinkt als iets tussen Nine Inch Nails en Boy Harsher, Depeche Mode, Cold Cave, IAMX, TR/ST en Killing Joke en is digitaal verschenen.

Facebook / Bandcamp

PECADORES
Elf jaar na hun laatste album, keren de Brazilianen van het occulte Pecadores terug met een controversieel nieuw album vol industrial gothic voodoo. Braziliaanse percussie met electro-sequencers en zware noisegitaren vullen de 13 tracks, voorzien van de enerzijds duistere vertellingen en anderzijds bloedstollende kreten van verzet op Diabo Que Me Carregue (De duivel laadt me op).
Brazilië is een zeer religieus land, en doen wat Pecadores doet op dit nieuwe album, zal alle bandleden wellicht rechtstreeks naar de hel sturen!

De band coverde op dit album ook voor het eerst nummers: het bekende, oud Joods lied Hava Naguile en hun Braziliaanse versie van Gottes Tod (Das Ich).

Diabo Que Me Carregue is digitaal en op cd verschenen.

Bandcamp

RAVEN SAID
Na hun ep Seven Deadly Tapes (2017) en de lp Beyond The Darkest Hour (2020) bracht het Rusische occulte gothicduo Raven Said hun nieuwe ep Chants To Dissolve uit. Andrey en Maria willen sinds 2014 met dit project vooral een old school gothrock, occulte wavesound creëren. Hun bandnaam gingen ze alvast halen bij één van de beroemdste gedichten van de Amerikaanse romantische schrijver E. А. Poe.

Chants To Dissolve gaat over de spirituele essentie die een bepaalde alchemistische fase vertegenwoordigt. En dat klinkt van het onzichtbare en onhoorbare vleien van een vlindervleugel tot het oorverdovende gebrul van de toekomst. Pulserende vibraties van gitaar en synths, met elegante kilte in een fusie van darkwave, gothrock en postpunk. Het is de muzikale expressie van symbolische mystiek en psychologie voor het tweetal. 

Een esthetisch duister pareltje!

Chants To Dissolve is digitaal en op cd verschenen.

Facebook / Bandcamp

NOLONGERHUMAN
Nolongerhuman
heeft een hoge aanvalsfactor! In een meesterlijke mix van keiharde beats, pakkende keyboard riffs, onberispelijke synths zet het project rond Clint Robertson een beklijvende sfeer neer. Met thema’s als introspectie, integriteit, samenleving en een cultuur van apathie en blind vertrouwen op een ietwat dystopische manier, werkt deze stevige dark electro niet alleen op de dansvloer, maar ook op de ziel.

Zet de volumeknop alvast open voor hun ep Insects Not Gods, met vier tracks als voorproefje van hun vierde album Marionette, dat er volgend jaar aan komt bij het label COP International.

Op de ep vind je twee nieuwe nummers van nolongerhuman en twee remixen van Tactical Sekt en van de in Peru gevestigde Disorder Faith.

Insects Not Gods is digitaal verschenen.

Facebook / Bandcamp

NELL & THE FLAMING LIPS
Nell & The Flaming Lips
nam vorig jaar wat risico’s, toen ze een heel album vol covers van Nick Cave digitaal uitbrachten.
Een videoclip van zo’n eigen interpretatie van één van de meesters tracks, Into My Arms, kondigt nu de fysieke release van Where The Viaduct Looms aan.

Een sobere versie, die niet zoveel kracht bezit als het origineel, maar wel de ingetogenheid en fragiliteit neerzet die het nodig heeft. Nick Cave’s versie blijft onze voorkeur hebben, maar wij willen gerust op deze – met vlammende lippen – uitproberen hoe het voelt om 4 min. 25 sec. lang te zoenen op deze versie en zijn benieuwd hoe de rest zal klinken.

Where The Viaduct Looms  is digitaal beschikbaar en verschijnt op 16/12 via Bella Union ook op cd.

Facebook / Bandcamp

SMALL TOWN SAVIOURS
The Ramones, Guns ’N Roses
en Kiss, de Britse punk ’n rockers van Small Town Saviours moeten hun platen grijs gedraaid hebben. Ze laten opnieuw van zich horen met  hun nieuwe videosingle Enemy. Op 27/1 verschijnt hun debuutalbum en de single laat al een sterk staaltje horen van wat we mogen verwachten. Klinkt goed, maar zitten we nog te wachten op meer van deze oldschool (punk)rocksound?

Facebook

DENUIT
Als de dag een nachtmerrie is, zal de nacht ons toevluchtsoord zijn. Denuit is zo goth als fuck en hun favoriete kleur is zwart. Op het podium voeren ze mystificerende rituelen uit met dierenschedels en toch zijn ze vegan. Koud en nachtelijk maar nooit deprimerend, klikt de night wave die ze brengen, waarmee ze de grenzen van een donkere en elektronische postpunk aftasten. En zo klinkt het ook op hun pas verschenen, tweede album Inferno.

Het album gaat over onze persoonlijke hel, die we zelf creëren als onze ergste vijand.

Inferno is een wereld die we hebben gecreëerd. Welke kleur heeft de hel, hoe smaakt het? Voor ons is het een plek, een grote woestijnvlakte waar zandstormen brullen. Als je goed luistert, hoor je de elementen losgelaten in Inferno, soms een vloeistof die vloeit, de wind die waait, het organische geknetter, het gefluister van onze innerlijke demonen. We wilden deze elementen natuurlijk maken, zodat de hel tot leven kon komen,” licht de band toe.

Inferno is digitaal, op cassette en op cd verschenen bij Manic Depression.

Facebook  / Bandcamp

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More