Home nieuws Leuvense punkband ULRIKES DREAM brengt live cd uit

Leuvense punkband ULRIKES DREAM brengt live cd uit

by Ann Cnockaert

De Leuvense punkband Ulrikes Dream brengt ter gelegenheid van haar 25-jarig jubileum een cd uit. Deze heet Levend en Luid en bevat de live-registratie van een concert dat de band in haar thuisstad Leuven gaf, 5 jaar geleden.

© Ulrikes Dream

Ulrikes Dream is een anarchistische punkband die al meedraait sinds eind de jaren negentig. Hoewel de band oorspronkelijk muzikaal dichter aanleunde bij het grindcore-genre, is de insteek van de band altijd dezelfde geweest: harde en energieke songs met maatschappijkritische songteksten. Nummers over het kraken van leegstaande panden worden al een kwarteeuw lang afgewisseld met antifascistische statements vol cartoongeweld.

Op Levend en Luid serveert Ulrikes Dream songs van relatief recente studioalbums als Van 9 tot 5 (2011) en Anarchie in Leuven (2017). Toch worden er ook een aantal ninetiesklassiekers door de mix gedraaid. Een nummer als De Oorlog (was eigenlijk maar een grapje) stond op de eerste demo-tape uit 1998. Kill SABAM en Mr Bond dateren nog van de seven inch ep die de band uitbracht in 2000. Een mooi overzicht van wat deze eigenzinnige band de afgelopen decennia gepresteerd heeft, dus!

“We hebben gekozen om de opnames voor ‘Levend en Luid’ zelf te mixen en te masteren. Het leven wordt duurder voor iedereen en op dit moment hebben we niet het budget voor een studio”, vertelt zanger Hans Hagel, “Desalniettemin krijgen we veel positieve feedback over het eindresultaat. En als dat komt van wie er destijds bij was, is dat extra leuk.

De cd-versie van Levend en Luid zal voorgesteld worden op 17 december 2022, precies vijf jaar later en in dezelfde zaal waar destijds de live-opnames gemaakt zijn: JH Sojo in Leuven.

Vandaag kan je Levend en Luid wel al beluisteren en downloaden via Spotify, iTunes en de gebruikelijke streamingdiensten. Dus draai nu alvast die volumeknop open, haal een CARA-pilsje uit de frigo en begin te headbangen!

Facebookevenement Ulrikes Dream  – FacebookSpotify

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More