Home nieuws Uitheems Geduister #185

Uitheems Geduister #185

by Nel Mertens
Artwork door Wesley Dewanckel
Facebook Instagram

Zwart, met een rauwbloedend tintje rood, is het Uitheems Geduister van deze week, met nieuws van Wumpscut, Nature of Wires, CeCe, Vukovar, Deepshade, Fort Nimmermehr, Poltergeist en het donkerfijn nieuw compilatie-album ‘Dunkle Frequenzen VOL.2’ van Gothic World Records.

WUMPSCUT
Wumpscut (:wumpscut:)
is al 21 jaar het project van de Duitse electro-artiest Rudy Ratzinger. Met reeds tientallen releases heeft Wumpscut consequent donkere (zowel qua sound als qua inhoud) elektronische muziek voorgelegd aan een toegewijde fanbase. Vorig jaar kregen we als comeback na lang wachten het goed onthaalde album Fledermaus 303. We worden nu verder verwend met een nieuwe, hard industriële electro-ep. For Those AboutTo Starve bevat 4 nieuwe tracks met hun 4 instrumentale versies.

For Those About To Starve is digitaal en op cd verschenen bij Metropolis Records.

Bandcamp / Facebook

NATURE OF WIRES & CECE
CeCe Xavier
maakt al sinds de jaren 90 deel uit van de elektronische muziekscene. Ze zong bij The Shamen en werkte samen met The Prodigy, Moby en vele anderen. CeCe keerde terug naar de scene na een onderbreking in 2017 met haar alt-/electroduo Hemmingway. Teruggaand naar haar elektronische roots, werd CeCe vaak vergeleken met die van Bat For Lashes en Roisin Murphy. Ze is  zonder twijfel een multi-instrumentalistisch talent met een bijzondere stem.
Nature Of Wires
staat erom bekend om steeds interessante samenwerkingen aan te gaan en met  CeCe hebben ze hun krachten gebundel voor het nieuwe nummer Keys te brengen, een nummer over vrouwelijke empowerment! “I do what I gotta do!”, klinkt het krachtig bonzend.

Keys is digitaal verschenen.

CeCe / Nature Of Wires

VUKOVAR
Place To Rest is de tweede en laatste single voordat de Britse experimentele postpunkband Vukovar zijn album The Body Abdicator uitbrengt. En die laat een heel andere sound horen. Tot hier toe kenden we het Vukovar-geluid als postpunk die vrij ‘vuil’ klinkt , maar met Place To Rest lijken ze resoluut voor een ‘proper’ popgeluid te kiezen. Knap zonder twijfel, dat wel!

The Body Abdicator – Part III is het laatste deel van de Eternity Ends Here-triptiek, die binnenkort verschijnt bij  – Other Voices Records.

Bandcamp / Facebook

DEEPSHADE
De Britse postgrungestoners van Deepshade  brachten deze week een nieuwe track uit. David Rybka (gitaar, zang, keys), Tom Doherty (bas), Adam Owens (drums), Paul Barlow (drums), Francis Lydiatt (toetsen) en Christian Berg (sax) laten daarmee hun derde en finale single klinken voor ze hun ep Gloaming op de wereld los laten.

“Take a ride out, take a ride with me
Beauty is life and life’s beauty
all the time left of a lifeless me
take a motors operandi dream.”

Life Is Beauty laat zachte zang horen, waarrond een kleurrijk, sprankelend muzikaal kader werd gesponnen waarin gitaar en drums regelmatig stevig uithalen. Een track van 4 minuten die door zijn diverse sonische invulling geen seconde verveling kent.

De ep Gloaming verschijnt op 13 mei digitaal en kan je reeds voorbestellen.

Website / Bandcamp / Facebook

FORT NIMMERMEHR
Isolate is een van de nummers van electro-/darkwave-act Fort Nimmermehr dat ze opnieuw in de kijker zetten. Het Duitse duo is ondertussen 5 jaar muzikaal aan de slag. De karakteristiek zware sopraanstem van Dotis en de intense synthscapes van Daniel Marius van Bentum uiten zich in een hypnotisch atmosferische, maar diepdonkere dancetrack.

Isolate verschenen op hun album Varied (februarI 2022), dat digitaal verkrijgbaar is.
Voor fans van Kirlian Camera of Mila Mar, zal Fort Nimmermehr een fijne ontdekking zijn!

Bandcamp / Facebook

POLTERGEIST
Poltergeist is het project van de jonge Franse muzikant Ari Girard, die een mix van coldwave en EBM brengt. Mentaal zware tracks, die toch alles hebben om ons te verleiden… En dat doet hij zeker ook met zijn nieuwe nummer Ich Bin Ein Kämpfer.
“Ik ben een vechter”, zegt de 20-jarige Girard. Deze track kondigt zijn vechtlust aan, die hij in juni verder tentoon zal spreiden op zijn aankomende album.
Een robotachtig ritme, gecombineerd met een majestueuze mengelmoes van gitaren, machines en keyboards, waarop de kraaien van de coldwave en de krautrockgeesten voortvliegen, in de lijn van de sonische gevechten van New Order en Kraftwerk. Donker, romantisch, majestueus poëtisch en dansend.

“Ça pourrait être moi
le maitre du temps
le maitre du pas
ça pourrait être moi
ça pourrait être toi
far from anyone who started”

Het album van Poltergeist verschijnt in juni bij het label Clivage Music, het zusje van Citizen Records.

Soundcloud / Facebook

Compilatie-album Dunkle Frequenzen VOL.2
Gothic World Records bracht deze week een internationaal compilatie-album uit om donkere muziek te promoten. Op Dunkle Frequenzen VOL 2 vind je dan ook verschillende invloeden uit de scene terug als cybergoth, dark electro, EBM, industrial, aggrotech, industrial metal, dark techno…
Het album laat tracks horen van Chamaeleon, Siva Six, Serpent Whore, Chains Of Agony, Venal Flesh, Aim&Execute, Midian Dite, Death Signals, Distoxia, Poizon Party IV, PreEmptive Strike 0.1, T-Error Machinez, Angels of Suicide, Stigmatroz, Syncfactory, Blue Ant, Exemia vs Rex Core, Distorted World, Binaural Silence, Electro Fear en ElektroTerapi.

Het is digitaal verschenen en volgens het ‘name your price’-principe verkrijgbaar.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More