Home nieuws Uitheems Geduister #104

Uitheems Geduister #104

by Nel Mertens
Artwork door Wesley Dewanckel
Facebook / Instagram

Als de nacht fluisterend toekomt en de felschreeuwende dag vaarwel zoent, om het in te ruilen voor het zacht mompelende lila van opkomende duisternis, laat het Uitheems Geduister van deze week dan de soundtrack zijn… met nieuws van Résonance Magnétique, Meslamtaea, Lazy Legs, Agent Side Grinder, Shadoworld, The Sea At Midnight, Fall Shock, Rise Against en Elle Noir.

RÉSONANCE MAGNÉTIQUE
Deze band staat hier misschien voor het eerst, maar de man achter dit duistere project duikt hier af en toe wel eens op. De Franse Ludovic Dhenry zit als solo-artiest namelijk achter het geluid van Exponentia en Zauber, maar levert een nog meer begeesterend, experimenteel industrial gothic geluid af met het gelouterde en louter instrumentale Résonance Magnétique.

Na twee albums, laten we ons inpakken de ep Paranormal Events. Ja, inpakken, want de sound drukt zich dicht tegen je huid aan en laat walmende ruis en verdovende ritmes je geest hypnotiserend lamleggen. Spookachtige sferen zweven over de tracks, terwijl de rituele aspecten ze mysterieuzer maken.

Paranormal Events is verschenen bij het label Neris Records.

Website / Facebook / Bandcamp / Neris Records

MESLAMTAEA
Wie Uitheems Geduister ondertussen een beetje kent, weet dat daar soms ook wel plaats is voor een streep metal. Onorthodoxe black metal uit Nederland deze keer, want Meslamtaea heeft een nieuw album uit. Getekend In De Schaduw Van Het Leven verklankt de titel in al zijn betekenissen… Ze graven diep en leveren een meesterwerk af van suggestieve, doch progressieve atmosferische black metal. Het album gaat over het verval van de wereld zoals we die kennen. We raken steeds meer losgekoppeld van Moeder Aarde en stevenen recht op onze eigen ondergang af. En dat vertaalt zich in een maalstroom van emoties, die gevangen zitten in furieuze riffs, verweven met jazzy elementen. Ee