Home Belgisch Tragic Eyes werkt aan tweede album

Tragic Eyes werkt aan tweede album

by Nel Mertens

Dromerige pop, maar dan wel met hier en daar een heerlijke streep rock-’n-rollgitaar. Met zijn soloproject Tragic Eyes, bracht de twintigjarige Wendel Berckmans uit Leuven in 2018 zijn debuutalbum uit, waarbij we even terug een knappe animatieclip kregen bij de titeltrack Tragic Eyes.

Inspiratie vindt hij muzikaal bij voorbeelden als Pink Floyd, Porcupine Tree, Beatles, Todd Rundgren, Tears for Fears, Crowded House,… In de videoclip zien we (in de stijl van Tim Burton en Yslaire) een versnipperde montage van een schizofrene verstandhouding tussen een meisje, balancerend op de rand van een klif, en een hoogmoedige romanticus. Het nummer start met een knappe gitaarsolo, waarna het eerder baladegewijs lijkt verder te gaan in een meewieg- en meezingbare melodie. Verrassend duikt het puike snaarwerk af en toe weer op.

Snuister rond op de Facebook- en Soundcloudpagina, ontdek dit jonge talent op YouTube en bereid je voor op het tweede album van Tragic Eyes, want Wendel laat weten dat hij volop aan Apocalypse werkt.

Facebook / Soundcloud

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More