Home Belgisch TOM PINTENS’ passieproject ELDERS krijgt definitieve vorm

TOM PINTENS’ passieproject ELDERS krijgt definitieve vorm

by Luminous Dash

ELDERS is het elektronische passieproject waar Tom Pintens tot aan zijn dood aan heeft gewerkt, samen met zijn geliefde Laurence Roothooft. De band ontstond toen Tom en Laurence de nood voelden om een geheel nieuwe sound te creëren. In 2020 brachten ze hun eerste single Leaves uit, een donkere, mysterieuze song, maar ook hypnotiserend en dansbaar. 

ELDERS (c) Post Bills Agency
ELDERS © Carlo Verfaille – Post Bills Agency

Voordat ze hun project konden voortzetten, overleed Tom op 4 augustus 2023. Laurence ging verder op de weg die ze met Tom was ingeslagen en werkte de plaat af waar ze aan begonnen waren met Jasper Segers, o.a. producer en gitarist van Sylvie Kreusch. In april 2024 kwam de single Pieces uit.

Dit najaar gaat Laurence ELDERS zo mooi mogelijk in de wereld te zetten:

Op 18 september komt hun nieuwe single Parts Of Something uit, een intiem en meeslepende song waarin de stemmen van Tom en Laurence samensmelten.

Het debuutalbum van ELDERS zal op 23 oktober uitkomen. Voor de plaat onderzocht Tom hoe hij de melancholische melodieën die zijn hart bewoonden kon combineren met elektronische dansbare muziek en ze samen een wereld vol glitter konden creëren ​waarin twee zoekende zielen samenkwamen. Droompop die een beetje doet denken aan The XX, Goose en Beach House.

Op 14 november, de dag van de 50ste verjaardag van Tom, vindt in De Roma te Antwerpen de release show plaats van het debuutalbum van ELDERS. Tijdens het optreden in De Roma zal Laurence het album voorstellen, geflankeerd door Simon Nuytten van Bazart op gitaar en Bent van Looy op drums en andere gasten op het podium.

Tickets en info

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More